Szukaj

Jedzenie w USA ma dwa raz gorszą jakość niż żywność na innych rynkach

Fakt, że na obecnym rynku króluje przetworzona żywność zawierająca sztuczne barwniki, stabilizatory chemiczne i konserwanty nie dziwi nikogo. Najnowsze badania przeprowadzone przez FoodBabe.com ujawniły jednak szokujące wiadomości. Okazuje się, że żywność obecna w USA, nawet ta przetworzona, okazuje się być dużo gorszej jakości od tej, rozprowadzanej na innych rynkach zagranicznych.

Wiele popularnych przetworzonych produktów tj. np. Kraft Macaroni & Cheese, krakersy Rittz, frytki z McDonald'a, chleb czosnkowy z Pizzy Hut są celowo zupełnie inaczej produkowane na rynek amerykański. Zawierają one znacznie większe ilości środków toksycznych i tym samym, dużo bardziej szkodzą zdrowiu.

Wątpliwa żywność

Okazuje się, że najbardziej niebezpieczne są produkty pochodzące od światowych marek. Biorąc pod uwagę np. Kraft Macaroni & Cheese, produkty tej firmy zawierają znacznie wzbogaconą mąkę, sztuczne aromaty, konserwanty chemiczne czy syntetyczne barwniki na bazie ropy naftowej, które niestety powodują problemy behawioralne u dzieci.

Zobacz również:

Podobna sytuacja dotyczy frytek z McDonalda, które w Stanach Zjednoczonych zawierają gigantyczne ilości uwodornionych olejów, syntetycznych środków zapachowych, a także niebezpiecznych konserwantów chemicznych, tj. np. TBHQ czy Dimetylopolisiloksan. Dla porównania, w Wielkiej Brytanii frytki zawierają naturalne ziemniaki, sól, odrobinę cukru i nie utwardzony olej roślinny.

Porównania składników tych produktów jak i wielu innych można znaleźć na stronie www. Foodbabe.com.

Zadbaj o swoje zdrowie – zrezygnuj z przetworzonej żywności!

Ciężko jest odpowiedzieć na pytanie, dlaczego przemysł amerykański postępuje w taki sposób. Istnieje jednak dowód, który pokazuje, że firmy te celowo wypuszczają na rynek amerykański takie produkty, gdyż dla osób z innych krajów, proponują te same produkty, jednak z tą różnicą, że są one wolne od chemii, są bezpieczne i dużo zdrowsze.

Komentarze do: Jedzenie w USA ma dwa raz gorszą jakość niż żywność na innych rynkach

Ta treść nie została jeszcze skomentowana.

Dodaj pierwszy komentarz