Szukaj

Kukurydza GMO naładowana jest trującymi związkami!

Z raportu dotyczącego składu odżywczego kukurydzy modyfikowanej genetycznie jednoznacznie wynika, że GMO, wbrew głosom jej zwolenników, jest niezwykle niebezpieczne dla zdrowia ludzkiego, o czym informuje najnowszy artykuł opublikowany przez serwis Natural News. Z raportu 2012 Nutritional Analysis: Comparison of GMO Corn versus Non-GMO Corn dowiadujemy się, że kukurydza GMO nie posiada witamin ani minerałów, natomiast jest bardzo toksyczna i wypełniona śmiercionośnymi chemikaliami, takimi jak herbicyd roundup (środek chwastobójczy).



Właściciele bloga MomsAcrossAmerica.com mówią, że uzyskali wgląd do wyników badań dzięki De Dell Seed Company - kanadyjskiemu przedsiębiorstwu nasiennemu, które zaś otrzymało je od firmy rolniczej ProfitPro z Minnesoty.

Generalnie rzecz ujmując z raportu wynika jeden wniosek, jakże ważny: normalna kukurydza jest 20 razy zdrowsza i bogatsza w składniki mineralne, witaminy, białka od kukurydzy modyfikowanej genetycznie.

Biorąc pod uwagę zawartość energetyczną, stwierdzono 3400 razy więcej energii na gram w zdrowej kolbie, która dodatkowo zawiera znacznie więcej potasu, magnezu, wapnia, siarki i manganu, w porównaniu do kolby GMO.

Raport ujawnia też kilka szokujących faktów. Potas, który jest niezbędny do wytwarzania energii i prawidłowego funkcjonowania komórek, jest niemal niezauważalny w modyfikowanej żywności.

Zobacz również:



Dysproporcja jest jeszcze gorsza, jeśli chodzi o magnez: w kukurydzy normalnej stwierdzono ponad 46 razy więcej tego pierwiastka. Wapnia, siarki i manganu było siedem razy więcej.


Z drugiej strony, kukurydza normalna nie zawiera chlorków, formaldehydu, glifosatu i innych szkodliwych substancji chemicznych, w odróżnieniu do kolb GMO.

Według analizy, kukurydza GMO zawiera około 19 razy więcej glifosatu niż jest dozwolone, a także niebezpiecznie wysokie poziomy formaldehydu.

Wcześniejsze badania prowadzone przez dr Dona Hubera mówią, że spożycie 0,97 ppm formaldehydu jest bardzo toksyczne dla zwierząt, a jak się okazało - zmodyfikowana genetycznie kukurydza zawiera ponad 200 razy więcej tego śmiertelnego związku. Strasznym oszustwem jest więc twierdzenie, że żywność GMO jest równa tej niezmodyfikowanej.

Szokujące wyniki stały się głównymi zarzutami, które stawia się gigantowi wśród firm modyfikujących żywność, niesławnej już firmie Monsanto.

Monsanto twierdzi od zawsze, że zatwierdzona żywność GMO jest zasadniczo równa tej niezmodyfikowanej, co oznacza, że nie różnią się od siebie pod względem składników odżywczych. Jednak badania wskazują na co innego, ujawniając, że twierdzenia Monsanto są fałszywe, a sama firma zaangażowana jest w globalne oszustwo.

- Glifosat jest silnym organicznym chelatorem, który unieruchamia dodatnio naładowane minerały, takie jak mangan, kobalt, żelazo, cynk, miedź, które są istotne dla normalnych funkcji fizjologicznych w glebie, w tkankach roślin i zwierząt - wyjaśnia dr Huber. - Uprawy GMO dosłownie niszczą nasze środowisko.

Komentarze do: Kukurydza GMO naładowana jest trującymi związkami!

Ta treść nie została jeszcze skomentowana.

Dodaj pierwszy komentarz