Szukaj

Ważne ostrzeżenia GIS: Pałeczki Salmonelli w kiełbasie, surowym mięsie oraz jajkach [foto]

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenia dotyczące produktów, w których wykryto obecność bakterii Salmonella. Wskazanych partii nie należy spożywać.

Pierwsze ostrzeżenie dotyczy świeżych jaj. Na powierzchni skorupek stwierdzono obecność pałeczek Salmonella Enteritidis.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt: Jaja zdrovo Rodzinkovo 30 szt., klasa wagowa M, klasa jakości A, oznakowane kodem na skorupce: 3PL30051328K3

Kraj pochodzenia: Polska

Numer partii: data wraz z kodem znajdującym się obok oznacza numer partii produkcyjnej - 31-03 PWK93K3 A, gdzie lit. A stanowi numer zakładu pakowania jaj, tj. PL30225901

Producent: Fermy Drobiu Woźniak Sp. z o.o., Żylice 35A, 63-900 Rawicz. Zakład pakowania jaj: PL30225901

Dystrybutor: Jeronimo Martins Polska S.A., ul. Dolna 3, 00-773 Warszawa

Jajka sprzedawane były w sklepach sieci Biedronka. Jeronimo Martins Polska S.A. potwierdziła wycofanie ww. partii jaj ze sklepów.

Drugie ostrzeżenie GIS dotyczy kiełbasy i mięsa garmażeryjnego firmy P.W. KIER. W trakcie badań zleconych przez producenta wykryto obecność bakterii Salmonella spp..

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt - Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

Producent - P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii - 72

Data produkcji - 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia - 03.04.2019 r.

Produkt - Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

Producent - P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii - 72

Data produkcji - 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia - 24.03.2019 r.

Produkt - Kiełbasa surowa metka łososiowa

Producent - P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii - 72

Data produkcji - 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia - 27.03.2019 r.

Komentarze do: Ważne ostrzeżenia GIS: Pałeczki Salmonelli w kiełbasie, surowym mięsie oraz jajkach [foto]

Ta treść nie została jeszcze skomentowana.

Dodaj pierwszy komentarz