Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
farmacja6
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 11:15 am Temat postu: mosty czy implanty? |
|
|
Noszę aparat ortodontyczny. Po jego ściągnięciu, będę sobie uzupełniać braki w uzębieniu (konkretnie brakuje mi trójek)
Moja ortodontka zaleca mi implanty, ale oczywiście mnie na nie nie stać, musiałabym bardzo kombinować. Ona argumentuje, że mostami sobie zniszczę zęby i że są one nie stałe. czy to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
airone
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 10:57 pm Temat postu: |
|
|
tez slyszalam ze mosty na stale nie sa ale moge sie mylic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Violi78
|
Wysłany: Nie Maj 12, 2013 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Implant starczy Ci na bardzo długo i nie trzeba wtedy szlifować sąsiednich zębów (i nosić do końca życia koron). I kość nie zaniknie. Moja mama robiła w [reklama], dostała implant z cyrkonu i to naprawdę ładnie, naturalnie wygląda. Podobno jak wtedy się dobrze dba to dużo lat posłuży.
Jak nie masz daleko do Szczecina to zajrzyj sobie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
George
|
Wysłany: Sro Maj 15, 2013 1:46 pm Temat postu: |
|
|
No ja się noszę ostatnio z decyzją o implantach, odłożyłem już pieniądze, zacząłem się rozglądać za miejscem. Wiesz może co się dzieje od czasu założenia implantu do wstawienia korony? Chodzi się tylko z tą śrubą czy coś dają w tej klinice na to miejsce? Bo słyszałem, że to nawet pół roku się przyjmuje. Będę wdzięczny za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Violi78
|
Wysłany: Pią Maj 17, 2013 12:36 pm Temat postu: |
|
|
George napisał: | Wiesz może co się dzieje od czasu założenia implantu do wstawienia korony? Chodzi się tylko z tą śrubą czy coś dają w tej klinice na to miejsce? |
Faktycznie to trwa kilka miesięcy i nie wiem jak jest w innych klinikach, ale w [reklama] dają na ten czas protezę, więc nie musisz się martwić, że będziesz do tego czasu bezzębny Z resztą wszystko jest chyba opisane na ich stronie (chyba już wklejałam, ale co tam ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
florka
|
Wysłany: Czw Paź 17, 2013 8:43 pm Temat postu: implanty |
|
|
Polecam implanty zrobione przez dobrego stomatologa, owszem drogie, ale naprawdę nie różnią się od normalnych zębów, a zawsze możesz wziąć na raty, ja tak zrobiłam w open finance dostałam kredyt w jeden dzień. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
herbikm
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2014 3:41 pm Temat postu: Implanty |
|
|
Ja też polecałbym implanty. To przynajmniej trwały sposób. Raz to człowiek załatwi i tyle. No i nie czuję się w ogóle różnicy między zębami, a implantami. Ja korzystałem z pomocy stomatologa. Bardzo polecam. Wszystko szybko, konkretnie i jak na implanty to dość tanio. Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nike
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2014 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Wybrałabym implanty. Cena jak dla mnie "zaporowa" ale nie są mi póki co potrzebne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jamie
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2014 3:10 pm Temat postu: |
|
|
jeśli byłoby mnie stać na implanty to to właśnie byłby mój wybór. możesz skonsultować to w klinice. most bedzie taniej ale tak jak ktoś juz wspomniał trzeba będzie opiłować sąsiadujące zęby |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malinka77
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 8:36 am Temat postu: |
|
|
Implanty są dużo lepsze. Przede wszystkim "wizerunkowo". W ogóle nie widać, że je masz, bo idealnie wtapiają się w resztę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|