Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
amalia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 9:59 am Temat postu: |
|
|
Emolium jest bardzo dobre podobno |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marysia22
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 3:47 pm Temat postu: |
|
|
Podobno środki na oleju lnianym są bardzo skuteczne.
A propos, to choróbsko chyba mnie też dopadło i szukam dobrego dermatologa w Katowicach. Znalazłam tę panią:[zakaz umieszczania linków na forum]
i teraz - ktoś mi może potwierdzić tę opinię, że ona jest faktycznie dobra? Nie chcę przechodzić wędrówki przez dziesiątki lekarzy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kirek Spamer
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2015 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Tylko nie zapominajcie, że nie u wszystkim sposób leczenia i reakcja organizmu będzie taka sam. Dość ciekawy artykuł odnośnie [zakaz umieszczania linków na forum]
U nas jak problem się pojawił to po prostu próbowaliśmy kolejne sposoby, które osoby chwaliły. W końcu udało się zminimalizować problem praktycznie do zera. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
orfeuszka
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2015 5:40 pm Temat postu: |
|
|
musisz używać tłustych bezzapachowych kosmetyków żeby Cię nie uczuliło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetaaa_ Spamer
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2015 1:06 pm Temat postu: |
|
|
olej lniany rzeczywiście jest bardzo dobry na skórę, sama zaczęłam się tym atoperalem smarować bo przy sezonie grzewczym skóra mi się mocno przesusza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flurka Spamer
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2015 11:55 am Temat postu: |
|
|
ja ogólnie mam bardzo sucha skórę, a myślałam, że atoperal tylko dla dzieci jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Atletka
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2016 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Na szczęście ja nie choruję na atopowe zapalenie skóry, ale mój mąż miewa z tym problem. O ile dobrze pamiętam, najczęściej używał preparatów [reklama]. Tam były jakieś kremy do twarzy, do ciała, żel, balsam [reklama]. Tam były jakieś kremy do twarzy, do ciała, żel, balsam. Nigdy nie zauważyłam, żeby miał jakąś wybielałą skórę od tego. Trochę mnie to dziwi. Chociaż w sumie czasem zwykły krem czy balsam może zmienić koloryt skóry, a co dopiero jakiś leczniczy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
borowinka
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2016 2:38 pm Temat postu: AZS |
|
|
Z AZS walczę od blisko 30 lat. Przez ten czas nauczyłam się szybko reagować, dzięki czemu kiedy jest progresja moja skóra nie wygląda aż tak źle. Kąpie się w szarym mydle, po kąpieli smaruje się emolientem (jest ich wiele na rynku), miejsca zmienione chorobowo smaruje Demaveelem. Wykorzystuje również w codziennej diecie olej lniany i kokosowy - także pomagają w walce z atopią. Piorę w płatkach mydlanych i nastawiam podwójne płukanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zosia83
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2016 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja też walcze, ma moj mąż i nasze malenstwo. Mąz niestety musial siegnac po sterydy. Malenstwo pielegnuje emolientami [reklama]. Emulsja do kapieli, potem balsam do ciała, nawet szampon do wlosków. Zaopatrzylam sie w [reklama], ze wzgledu na sklad. Kompleks omega 3-6-9, naturalne oleje roślinne czy masła (olej canola, kukurydziany, macadamia, masło shea itp.) Ja polecam, skóra jest bardzo nawilzona, nie ma suchot. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina15253
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2016 1:56 pm Temat postu: |
|
|
Ponawiam temat- post został napisany kilka lat temu...
Pisałam wtedy, że maść Protopic ''wybiela'', byłam zbyt młoda, żeby się temu poddać...
Po upływie tych lat znalazłam złoty środek(oczywiście pomógł mi w tym dermatolog;) ) mianowicie PONOWNIE Protopic. Jest to świetna maść, BEZ STERYDÓW, całkowicie w pełni naturalna na receptę. Nie powoduje ( jak większość maści ze sterydami ) plam, przebarwień- co akurat doświadczyłam w wieku gimnazjalnym od baaardzo mądrej pani dermatolog, które to plamy widoczne są do dnia dzisiejszego- w mniejszej skali, lecz są.
Jednak Protopic z czystym sercem mogę polecić każdemu, kto nie może uporać się z tym dość poważnym problemem skórnym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|