Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Zlamanie zuchwy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Majster363

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 12:57 am    Temat postu: Zlamanie zuchwy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie,

5dni temu dostalem urazu zlamania (pekniecia) zuchwy nie zrozumialem do konca lekarzy raczej zlamania. Jest to zlamanie w polowie policzka i pekniecie na dolnej szczece w dol miedzy trojka a czworka. Oczywisciie wiem ze taki uraz powinno sie leczyc operacyjnie jednak obecnie operacja nie wchodzi w gre. Bol troche ustal jednak po stronie zlamania nie moge zlaczyc zebow szczeki dolnej i gornej a takze mam ograniczene czucie w polowiie dolnej wargi i w zebach po stronie zlamania.
Co moge zrobic aby uraz ten jak najlepiej sie zrosl bez zabiegu nie korzystajac z pomocy lekarskiej ( obecnie obwiazalem sie twarz i szczeke bandazem moge ja normalnie otwierac i ruszac na wszystkie strony, jednak jedzenie wchodzi w gre tylko zupy) Dodam ze to raczej zlamanie bez przemieszczenia bo z tego co widzialem na zdjeciu nie bylo widac jakoby bylo widoczne jakies przestawienie. Jaki czas moze potrwac zrastanie sie tych kosci bez zabiegu
Prosze nie pytac czemu nie moge skorzystac z zabiegu operacyjnego i medycznego

Bardzo prosze o jakas porade bo nei mam sie do kogo zwrocic.
Piotr
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
asia29

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 4:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie skorzystasz z pomocy lekarza, to żuchwa zrośnie Ci się tak jak jest obecnie czyli nie będziesz mógł złączyć zębów, będziesz trochę krzywy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: