FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zbychu001
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 10:09 pm Temat postu: Sen w ciągu dnia |
|
|
Witam. Od dłuższego czasu mam problem ze snem w ciągu dnia. Jestem w trzeciej klasie liceum (matura na karku). Zaraz gdy wracam ze szkoły około godziny 14, 15 czy 16 czuje straszny atak senności. Oczy same się kleją, nie jestem w stanie się skupić, a kiedy ulegnę i pośpię tą godzinkę lub dwie nie czuję się ani trochę wypoczęty, a problem z koncentracją pozostaje nadal. Uderza to także w mój sen nocny, potem w nocy nie mogę zasnąć. W ciągu dnia chodzę zaspany. Strasznie mnie to denerwuje, gdyż uczyć się trzeba, a przez całą tą aferę ze spaniem w ciągu dnia i późniejszym zmęczeniem mam wrażenie jakby dzień przelatywał mi przez palce. Proszę o pomoc, ew. jakieś porady. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Gosia85 Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 10:16 pm Temat postu: |
|
|
pierwsza rada- przemęcz się jakoś w ciągu dnia . i zobacz czy dzięki niespaniu lepiej wypoczywasz w nocy.
ile w ogóle czasu poświęcasz w nocy na sen?
o której się kładziesz i o której wstajesz?
ile godzin przed snem jesz ostatni posiłek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
zbychu001
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 12:34 am Temat postu: |
|
|
1.Około 4-5 razy w tygodniu ćwiczę z hantlami, brzuszki, ćwiczenia aerobowe przez około 40 min. Dzięki niespaniu raczej lepiej mi się spij, zasypiam szybciej.
2.W nocy na sen poświęcam 7-8 h jeśli nie śpię w dzień i około 6 kiedy w dzień przysypiam.
3.Kładę się zazwyczaj około godziny 11. Jeśli spię w dzień to stanowczo później, coś koło 1 w nocy.
Nigdy jakoś nie zwracałem na to uwagi, często coś podciągam , będzie to tak mniej więcej od 1 do 3 godzin przed snem |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|