Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hunhyrol
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2014 12:20 pm Temat postu: piercing ciała |
|
|
Witam,
co sądzicie o piercingu? Ktoś ma jakieś kolczyki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macalsca
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2014 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestem tego zwolenniczką. Tzn. przekłuwania okolic ust, nosa, brwi i tak dalej. Dla mnie kolczyki wystarczą na uszach i nic więcej. Ale jak kto lubi. Bo z drugiej strony jest to takie bardziej z temperamentem, nie chce używać słowa wyzwające ale chyba wiesz o co mi chodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grzegorz.serszyn
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2014 1:05 pm Temat postu: |
|
|
Hmm... no tak, [piercing[/url] jest bardzo ekstrawagancką forma wyrażania samego siebie, ale według mnie to akurat dobrze zwraca się wtedy na nas uwagę i albo szanuje, albo piętnuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatusek
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 12:01 pm Temat postu: |
|
|
No tak, jak kto woli Wszystko jest dla ludzi ale z głową, można zaszaleć i zrobić kolczyk w innym miejscu jeżeli się chce Nie ma co słuchać innych bo każdy ma wszędzie inne poglądy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
polla8
|
Wysłany: Sro Wrz 03, 2014 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej. Niektórym osobom jest bardzo do twarzy w kolczykach (np w nosie, wardze czy języku). Ja mam kolczyki tylko w uszach i w pępku. Z tego w pępku jestem bardzo zadowolona, mam zgrabny brzuch, płaski więc ładnie się taki kolczyk prezentuje, nie lubię tylko gdy osoby robią kolczyki czy tatuaże dla lansu i najlepiej po taniości. Naprawdę nie warto... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Sro Sty 28, 2015 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Wybaczcie, ale kolczyki w nosie kojarzą mi się z krowami, które kolczykuje się w ten sposób, żeby łatwiej było je prowadzić na łańcuchu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wiktoria.Z
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2015 1:28 pm Temat postu: |
|
|
kiedyś miałam kolczyk w nosie i nie czułam się jak krowa - bardziej jak indyjska księżniczka kolczyki sa osobistym wyborem kazdego - tak jak styl ubierania. Chociaz w okresie nastoletnim bywaja różne zrywy. Jeśli jest to kolczyk to pół biedy - zawsze można wyciągnąć., gorzej jak ktoś zrobi tatuaż, którego 10 lat później będzie żałował. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2015 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Wiktoria.Z napisał: | kiedyś miałam kolczyk w nosie i nie czułam się jak krowa - bardziej jak indyjska księżniczka . |
Widocznie naoglądałaś się za dużo bollywoodzkich filmów
Nie wydaje mi się, żeby dziurawienie ciała dla mody było zdrowe... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wiktoria.Z
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2015 2:04 pm Temat postu: |
|
|
oktavia napisał: | Widocznie naoglądałaś się za dużo bollywoodzkich filmów
Nie wydaje mi się, żeby dziurawienie ciała dla mody było zdrowe... |
No właśnie, i tu jest jeszcze kwestia tego, że jedni "dziurawią" dla mody, a inni aby coś tym wyrazić. Ja akurat z tego drugiego powodu. Nie zrobiłam tego, bo każdy miał. Chciałam jakoś wyrazić siebie, tyle Ale to kwestia gustu zresztą. Taki sam spór można prowadzić o to, że ktoś nosi crocsy, a dla innych są one zwyczajnie wiejskie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ophelia
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2015 3:59 pm Temat postu: |
|
|
Podobają mi się kolczyki, ale u dziewczyn i raczej w normalnych miejscach, a nie na przykład na języku. Mi też długo po głowie chodził pomysł, żeby przekłuć sobie pępek, ale zrezygnowałam, bo tak na prawdę przeraża mnie wizja tego, że może się długo goić, można zaciągnąć kolczyk, albo może lać się ropa. Do takich rzeczy to ja nie jestem stworzona. Już wolałabym sobie zrobić tatuaż. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|