Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
akoszka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 2:59 pm Temat postu: Kłopoty ze złapaniem ostrości wzroku |
|
|
Mam pytanie dot. wzroku. Od lat noszę okulary (nieduża wada na minusie + astygmatyzm). Od niedawna zauważyłam, że głównie po tym, jak wstaje od komputera po długim wpatrywaniu się w monitor, mam kłopoty ze złapaniem ostrości wzroku. Obraz mi się rozmazuje. Co to może być? Zwykłe przemęczenie?
Dodam, że monitor stoi niestety zbyt blisko oczy i nie mam możliwości odsunąć się od niego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kura_domowa
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Coś mi się wydaje, że Twoje kłopoty za złapaniem ostrości wzroku mogą być spowodowane po prostu pogłębieniem się wady. Zbyt długie i zbyt bliskie siedzenie przed monitorem komputera mogło z powodzeniem pogorszyć Twój wzrok. A jak nie masz okularów z antyrefleksem to już w ogóle. Najlepiej będzie jak pójdziesz po prostu do okulisty. On stwierdzi czy to tylko przemęczenie, czy faktycznie widzisz trochę gorzej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klemir
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2016 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Ja też tak mam ale od tego że za duzo przy komputerze siedzę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Shark17
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2016 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Przecież teraz są takie monitory i można tak ustawić ich parametry, że oczy się nie psują od samego patrzenia w ekran .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olga.mag
|
Wysłany: Wto Sie 29, 2017 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Też miałam kiedyś problemy z rozmazującymi się literkami, szczególnie przy komputerzy, ale też wtedy kiedy czytałam książki, wtedy zdecydowałam się na lutezan, po miesiącu zauważyłam znaczną poprawę. Nawet po kilku godzinach pracy moje oczy nie były czerwone, a obraz cały czas był ostry. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karina90
|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2017 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Tez komputer tak na mnie czasem wplywa, tym bardziej jak siedzisz po kilka godzin. Nic dziwnego,ze oczy sie mecza. Sprobuj lutezanu, odkad ja zaczelam je brac widze ostrzej i nawet po kilku godzinach przed ekranem oczy mi sie nie podrazniaja i nie bola jak kiedys |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izabela.klaczkowska
|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2017 12:18 am Temat postu: problem z ostrzeniem |
|
|
Witam serdecznie,
Problem może być związany z wadą wzroku lub też z osłabioną sprawnością akomodacji. W pierwszym przypadku należałoby sprawdzić czy dobrane moce w okularach są na chwilę obecną odpowiednie (może należało by zmienić soczewki w okularach) lub też jeśli jest Pani w okolicy 45 roku życia (lub starsza), to czy nie pojawił się problem z widzeniem do bliży. W drugim przypadku należało by sprawdzić szybkość przerzucania wzroku z odległości dalszych na bliższe czyli sprawność akomodacji. Jeżeli jest osłabiona, ćwiczenia wzrokowe wykonywane kilka minut dziennie powinny pomóc. Jest ich cała masa
Jeśli byłaby Pani zainteresowana to zapraszamy na wizytę.
OPTOSMETREO Optometria i Terapia Wzroku,
Izabela Klaczkowska |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andrea
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 8:53 am Temat postu: |
|
|
Możliwe ze brakuje ci czegoś w organizmie, ja miałam kiedyś podobnie i okulistka poleciła mi lutezan, czyli zbiór różnych witamin i minerałów. Powiem co ze serio pomogło i nie mam już uczucia latających literek na ekranie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2017 3:10 pm Temat postu: |
|
|
lutezan dobrze dziaal na wzrok, tylko trzba brać systematycznie przynajmniej miesiąc ale to tylko 1 tabletka dziennie więc nie powinno być źle, mój fact brał te witaminy i mu to pomagało, przesał narzekać ze widzi nieostro, że szybko mu się męczą oczy, to juz sukces |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gariuder
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2017 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Zobacz sobie na http://www.soczewki.net.pl/ mają dobre soczewki może kup sobie takie renomowane dobre soczewki i oczy nie będą szczypać i będzie ostry dobry wzrok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|