Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lordv
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 5:08 pm Temat postu: Drętwienie palców rąk w nocy przyczyny |
|
|
ostatnio obudziły mnie w nocy zdrętwiałe palce u rąk, dopiero kiedy je rozruszałem wszystko wróciło do normy. Sytuacja powtórzyła się kilka razy, co to może oznaczać? Czy ktoś sie może już z podobną dolegliwością? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szofer68
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 5:19 pm Temat postu: |
|
|
zwróć uwagę na to w jakiej śpisz pozycji. Może krzywo się układasz i po prostu cierpnie Ci dłoń. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
herkules79
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Też miałem problem z drętwieniem palców rąk w nocy. Zacząłem się zastanawiać dlaczego. Nic mi nie dolega, materac i poduszka są wygodne. Nic mnie nie uciska, no i śpię raczej prosto. Żona poszukała w internecie jakiś informacji na ten tema i m.in. znalazła, że właśnie za takie drętwienie palców rąk może być odpowiedzialna dieta. Szczerze mówiąc nie chciało mi się w to za bardzo wierzyć. No ale sam o tym poczytałem i chodzi tu o niedobór głównie magnezu. Zaczęliśmy jeść jakieś tłuste ryby, warzywa, ograniczyłam kawę i przez jakiś czas dodatkowo brałem magnez w tabletkach.
I faktycznie, po ok miesiącu odkryłem, że palce mi nie drętwieją już tak mocno jak wcześniej i w ogóle jakoś lepiej się czuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sam.antha
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Drętwienie palców u rąk może mieć różne przyczyny. Ja na Twoim miejscu nie zwlekałabym zbyt długo z pójściem do lekarza, najlepiej prywatnie (bo szybciej). Może powinieneś zrobić też prześwietlenie kręgosłupa szyjnego żeby sprawdzić czy Cie tam nic nie uciska. Konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi. A nóż pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fizia87
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 2:39 pm Temat postu: |
|
|
jakiś czas temu tez zaczęły mi cierpnąć palce, dokładnie środkowy, serdeczny i mały. Co prawda nie w nocy, ale jakoś tak pod wieczór i nie miałam pojęcia dlaczego. Natomiast podczas snu to się jakoś uspakajało, trochę może odczuwałam lekkie mrowienie, ale to już nie to samo co wieczorem. I dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że to od tego jak układam rękę podczas pracy na komputerze. Trzymając myszkę, łokieć opierałam na krawędzi biurka, a krawędź uciskała dokładnie na nerw połączony z tymi trzema palcami. Od tamtej pory pilnuje się żeby łokieć lezał na blacie i jest ok
Nie wiem czy to co napisałam może mieć jakiś wpływ na Twoja dolegliwość, ale zwróć na to uwagę, może Ci jakoś pomogłam
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ala242 Spamer
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2016 9:24 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
AleksandraMadej
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2018 2:37 pm Temat postu: Potrzebna wizyta u neurologa |
|
|
Przy takich objawach warto wybrać się na konsultację do neurologa. Znam świetną klinikę w Bydgoszczy www.athleticomed.pl , wspaniała kadra neurologów i innych doświadczonych lekarzy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|