Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2017 11:00 am Temat postu: Domowe KTG |
|
|
Jak w temacie. Czy spotkałyście się z czymś takim jak ktg do robienia w domu? Moja siostra niedługo rodzi i gdzieś tam zasłyszała, że można coś takiego zdobyć, ale nie bardzo wiemy gdzie. Wiem, że mogłaby do lekarza, ale ma ciążę leżącą i chodzenie 3 piętra po schodach nie bardzo jej służy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fryderyka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2017 4:39 pm Temat postu: |
|
|
Nie spotkałam się z takim urządzeniem, ale brzmi ciekawie. Zaraz poszukam w Internecie My też planujemy dziecko , jednak jak wspomnę bratową w jakim stresie była ostatnie 2 miesiące , jakie ograniczenia narzuciła sobie i rodzinie , włącza mi się blokada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Sro Lis 15, 2017 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja korzystałam, wypożyczyłam aparat to ktg na jakieś 2 tygodnie. Ale nie taki wielki jak w gabinetach, mały przenośny. Co konkretnie chciałybyście wiedzieć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fryderyka
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2017 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Interesuje mnie w pierwszej kolejności , czy jest to bezpieczne dla dziecka? Następnie co konkretnie bada to urządzenie? Czy badania będą wiarygodne dla lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2017 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Spotkałam się z tym sprzętem, jak chcesz się dowiedzieć czegoś najlepiej zadzoń na ich infolinię 12 376-31-34 na pewno dowiesz się tego czego będziesz chciała, można się też o rzeczy związane z porodem i malusziem podpytać bo położna też czasami tam dyżuruje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2017 8:09 pm Temat postu: |
|
|
I tam pod tym numerem można też zamówić? Ile się czeka? Jaki koszt? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fryderyka
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2017 10:24 pm Temat postu: |
|
|
kaffka napisał: | Spotkałam się z tym sprzętem, jak chcesz się dowiedzieć czegoś najlepiej zadzoń na ich infolinię 12 376-31-34 na pewno dowiesz się tego czego będziesz chciała, można się też o rzeczy związane z porodem i malusziem podpytać bo położna też czasami tam dyżuruje |
Dzięki kaffka za telefon. Przygotuje sobie kilka pytań, które mnie nurtują i zadzwonię. Sprzęt , moim zdaniem , jest potrzebny . Aczkolwiek muszę rozwiać wszystkie wątpliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2017 9:20 am Temat postu: |
|
|
Fryderyka napisał: | Interesuje mnie w pierwszej kolejności , czy jest to bezpieczne dla dziecka? Następnie co konkretnie bada to urządzenie? Czy badania będą wiarygodne dla lekarza? |
Całkowicie bezpieczne, to metoda akustyczna, nie ma żadnego wpływu na dziecko, możesz robić spokojnie ile badań chcesz. Bada jak każde inne ktg, tętno dziecka i skurcze macicy i jest tak samo wiarygodne jak każde inne ktg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fryderyka
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2017 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki yaska, a powiedz mi czy żywałaś tego urządzenia? Czy z badaniem bez problemu sama sobie poradzę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|