FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ridick1994
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Dwa dni temu w bardzo dziwnych okolicznościach przeskoczyła mi żuchwa i od tego czasu towarzyszy mi ból. Otóż dwa dni temu siedząc na fotelu,rozmawiając z kolegą w momencie gdy nie mówiłem nic, z lewej strony twarzy przeskoczyła mi szczęka. Pomyślałem że to tak po prostu i nic z tego tytułu mi nie będzie,jednak już 2 godziny później nie mogłem swobodnie(bez bólu) zacisnąć(nie mocno) zębów. Tak jak normalnie jest to możliwe by górna szczęka styknęła się z dolną tak teraz mogę tak zrobić ale od razu pojawia się dość mocny ból który ciągnie się przez całą żuchwę i odczuwam go także w lewym uchu. Mam przez to problem z jedzeniem twardszych pokarmów. Mówić normalnie mogę,ślinotoku nie ma także zwichnięcie żuchwy mogę chyba odrzucić,czy się mylę? Czym to może być spowodowane,proszę o pomoc,Pozdrawiam.
Dodano po 6 minutach:
Dodam jeszcze że w aptece babka powiedziała o nadwyrężonym/uszkodzonym nerwie i dał mi maść(naproksen) i witaminę B do łykania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 13, 2013 10:55 am Temat postu: |
|
|
Zwichnięcie szczęki może być jednostronne lub obustronne, jeśli jest obustronne to pojawiają się ślinotoki i większe problemy. Jednak w przypadku zwichnięcia jednostronnego, możesz mieć bardzo mylne objawy i podobne do twoich, nie musi występować ślinotok.
Może być to jednak jakiś rodzaj zapalenia, musisz udać się do dentysty i sprawdzić te możliwość oraz wykonać badanie RTG szczęki, aby wykluczyć zwichnięcie jednostronne, bo z tego co mówisz to na dwustronne nie ma szans. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|