Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

bardzo niskie TSH po jodzie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Endokrynologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Polny Kwiatek



Dołączył: 05 Sie 2011
Posty: 0

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach


PostWysłany: Pią Sie 05, 2011 1:35 pm    Temat postu: bardzo niskie TSH po jodzie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od pół roku leczona byłam na nadczynnosc tarczycy. Poniewaz mialam do tego bardzo niskie WBC zawsze ponizej 3 (norma 4,00-11,0) moj lekarz skierował mnie na jod, z nadzieją ze po odstawieniu lekow krwinki w koncu zaczna sie zwiekszac.
jodu dostałam dawke 3 (wybaczcie ale nie znam tych określen oznaczajacych dawke:/) po miesiacu czyli teraz zrobilam badani krwi i wyszło ze:
WBC- 2,5 (norma 4-11)
FT4 18,48 (norma (12,80-20,40)- czyli jest ok
FT3 5,13 (norma 4-6,8 ) czyli tez ok
ale TSH mam poniżej 0,01 gdzie norma jest 0,27-4,20
poniewaz sezon urlopowy w pelni moj lekarz bedzie dostepny dopiero pod koneic sierpnia a ja juz odchodze od zmysłow poniewaz nie mam pojecia co te wyniki oznaczaja?
mam 26 lat, waze 55 kg, nigdy wczesniej na nic nei chorowalam
czy moze mi ktos napisac czy nadal mam nadczynnośc ? czy jod mi zaszkodzil czy pomogl bo niby te 2 wyniki mam w normie ale to tsh jest znowu złe:/

czy ciagle obnizenie wbc (leukopenia) doprowadzi w koncu do białaczki?:/
jesli to mozliwe to prosze o odp...
pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Endokrynologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group