Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Julcia71

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 31, 2007 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam- to moze mi ktos pomoze w rozwiazaniu takiej zagadki, zrobilam bete HCG i wynik byl nastepujacy ; < 0,10 mlU/ml, czy to ciaza czy nie Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Maja_79

PostWysłany: Pią Sie 31, 2007 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli zrbiłaś badanie przynajmniej 12 dni po zapłodnieniu, czyli około 28 dnia cyklu to muszę Cię zmartwić bo to prawie 100% pewność o braku ciąży. jeśli badanie wykonałaś wcześniej nic jeszcze nie jest pewne. Badanie najlepiej robić po dniu spodziewanej miesiączki. Powodzenia Very Happy
Powrót do góry
klusialek_89

PostWysłany: Pią Lut 22, 2008 1:43 pm    Temat postu: Jaki wynik bety oznacza ciąże? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam pytanie. Jakie jest to minimum z minimum które oznacza ciąże w badaniu beta hcg z krwi? Tzn, jaki wynik w początkowym okresie już oznacza ciąże. Może to wszystko nieładnie i nieskładnie napisane, ale już nie moge sie doczekać wyników...

-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do dotyczącego wyników bety;)
Powrót do góry
kamyczek77

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 4:41 pm    Temat postu: wyniki HCG z krwi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odebrałam właśnie wynik hcg wyszedł < 0.100 mIU/ml
Co to oznacza? Wydaje mi się, że to brak ciąży... proszę o szybką odpowiedź. Dodam, że jestem w 33 dc

----edited by emilka-----
przeniosłam temat do tematu pokrewnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 4:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na początku tego tematu są normy i dla beta hcg i dla samego hcg, choć to oczywiście zależy od laboratorium. ale tutaj na pewno w ciąży nie jesteś a dc nie ma tutaj znaczenia, bo poziom hcg zależy nie od owulacji i nie od miesiączki a tylko i wyłącznie od zapłodnienia i zagnieżdżenia.
amorek52

PostWysłany: Pią Mar 28, 2008 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam odebrałąm wyniki, jestem szczesliwa bo oznacza to ze jednak nie poroniłam, a obawiałam sie i lekarz nie był do konca pewien, wyszło mi 6640 mIU/ml
Powrót do góry
MYSZKA1985

PostWysłany: Pią Mar 28, 2008 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem tutaj nowa i mam nadzieje ze dostane tu odpowiedz na moje pytanko. robiłam badanie w dniu spodziewanej @ i wynik jest taki; 30,4
Jaki to jest wynik???
bardzo prosze o pomoc
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Mar 28, 2008 6:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesteś w ciąży Smile
MYSZKA1985

PostWysłany: Pią Mar 28, 2008 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo dziekuje za odpowiedz:) jestem taka szczęśliwa!!!!! już jakiś czas sie staraliśmy i prowadziłam notatki i wykres na 28 dni ale jak ktorys raz z koleji nam nie wyszło to walnełam tym wszystkim a teraz taka niespodzianka!!! Laughing
jeszcze raz dzieki za odpowiedz
Powrót do góry
amelka22

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 10:17 pm    Temat postu: hcg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robilam test hcg i wyszlo mi 0<1 co to znaczy bo juz sie pogubilam w tym

-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do pokrewnego
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 5 z 48