Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Werzyć optykom z takich sklepów jak np Fielmann?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Okulistyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marija333

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 7:42 pm    Temat postu: Werzyć optykom z takich sklepów jak np Fielmann? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak się zastanawiam, czy wyniki badań jakie można dostac od darmowego sklepowego okulisty mogą być rzeczywiście wiarygodne... Jakieś przygody, wnioski?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bianka16

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wniosek mogę wyciągnąć jeden, w każdym miejscu można znaleźć zarówno specjalistów jak i pseudospecjalistów. W wielkich salonach optycznych nie pracują okuliści a optometryści. Moje doświadczenia z podobnym salonem są jak najbardziej pozytywne, nikt wcześniej nie poświęcił mi prawie 40 minut żeby właściwie zdiagnozować wadę i dobrać jak najlepsze szkła (badanie komputerowe jaki i po nim tradycyjne). Wcześniej byłam u jednej pani okulistki która zamiast szkieł "-" na dodatek z mocą cylindryczną, wcisnęła mi na siłę '+' wyzywając jeszcze,że zamiast krzywych linii widzę proste (wizyta trwała może z 10 minut). Druga pani okulistka wyznawała zasadę niedokorekcji, dlatego dostałam za słabe szkła, ale chociaż minusy z cylindrem (wizyta trwała krócej niż 10 minut). Dopiero w w salonie optycznym dobrano mi szkła w których widzę idealnie. Chodzę tam też na badania kontrolne. Poleciłam wszystkim moim znajomym, oni także są zadowoleni i wracają tam. Co do cen oprawek i szkieł, to hmmm... wolę zapłacić za badanie i wyrobić okulary w innym miejscu. Cena nie zawsze idzie w parze z jakością.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Okulistyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: