|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marija333
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 7:42 pm Temat postu: Werzyć optykom z takich sklepów jak np Fielmann? |
|
|
| Tak się zastanawiam, czy wyniki badań jakie można dostac od darmowego sklepowego okulisty mogą być rzeczywiście wiarygodne... Jakieś przygody, wnioski? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:42 pm Temat postu: |
|
|
| Wniosek mogę wyciągnąć jeden, w każdym miejscu można znaleźć zarówno specjalistów jak i pseudospecjalistów. W wielkich salonach optycznych nie pracują okuliści a optometryści. Moje doświadczenia z podobnym salonem są jak najbardziej pozytywne, nikt wcześniej nie poświęcił mi prawie 40 minut żeby właściwie zdiagnozować wadę i dobrać jak najlepsze szkła (badanie komputerowe jaki i po nim tradycyjne). Wcześniej byłam u jednej pani okulistki która zamiast szkieł "-" na dodatek z mocą cylindryczną, wcisnęła mi na siłę '+' wyzywając jeszcze,że zamiast krzywych linii widzę proste (wizyta trwała może z 10 minut). Druga pani okulistka wyznawała zasadę niedokorekcji, dlatego dostałam za słabe szkła, ale chociaż minusy z cylindrem (wizyta trwała krócej niż 10 minut). Dopiero w w salonie optycznym dobrano mi szkła w których widzę idealnie. Chodzę tam też na badania kontrolne. Poleciłam wszystkim moim znajomym, oni także są zadowoleni i wracają tam. Co do cen oprawek i szkieł, to hmmm... wolę zapłacić za badanie i wyrobić okulary w innym miejscu. Cena nie zawsze idzie w parze z jakością. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|