Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
waga niemowlaka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
visenna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 7:31 pm    Temat postu: waga niemowlaka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byliśmy dziś na szczepieniu z synem i trochę mnie przeraziła jego waga (choć w przychodni nie zrobiła ona wrażenia) - mianowicie 8800g!!! W grudniu syn ważył już 10kg, więc nie rozumiem skąd ten spadek ://
Synek rozwija się świetnie, cały czas jest w ruchu, nie wygląda na zabiedzonego, wręcz przeciwnie - ma wilczy apetyt i ostatnio nawet miałam wrażenie ze przytył. Więc skąd ten spadek???? Dodam, że synek jest też malutki,nie osiągnął jeszcze 80cm. Bardzo mnie martwią te jego malutkie gabaryty, wciąż mieści się w ciuszki dla 9mc niemowląt Sad(
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gosia85
Moderator

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 11:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co pediatra na ten spadek wagi?
robiłaś małemu badania? morfologia, mocz?
może warto sprawdzić- tak na wszelki wypadek.
Powrót do góry
visenna

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pediatra twierdzi, że mały rozwija się bardzo dobrze. generalnie gdybym nie wiedziała o tej wadze to też tak bym myślała - ma super apetyt, nie choruje, ładnie chodzi, dużo czasu spędza na powietrzu, nie jest blady, co lepsza - wcale nie jest chudy i zwykle znajomi się śmieją że grubasek. może to taka jego uroda, my też jesteśmy drobniutkiej budowy???
Powrót do góry
Gosia85
Moderator

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może byćSmile zwykle dzieci odziedziczają budowę ciała po którymś z rodziców Smile
mój bratanek np ma niecałe 3 lata a wygląda na co najmniej o rok starszego:)
jeśli mały się na nic nie uskarża to widocznie nic mu nie dolega. obserwuj go jednak i gdyby coś wzbudziło Twój niepokój skontaktuj się z lekarzem Smile
Powrót do góry
syla2

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 6:23 pm    Temat postu: waga niemowlaka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, moja coreczka urodziła sie z wagą 3255g.W szpitalu waga spadla do 3020g,tydzień pozniej wazyła 3055g,następny tydzień 3330g.Po 20 dniach kolejne ważenie-4120g.Maleńka jest karmiona sztucznie(bebiko 1) zjada ok 100-120ml co 2,5-3h.Pije również herbatke koperkową ok 100ml dziennie.Córeczka ma 6 tygodni.Czy prawidłowo przybiera na wadze?

temat przenosze w odp. miejsce---edit by Wind_of_hope---
Powrót do góry
edyta76

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niemowlak powinnien przybierac na wadze ok 180- 200 gr na tydzien
twoja corcia przybrala ok 260 gr..to troszke za duzo...no ale skonsultuj to z pediatra..moja przybierala 230 i moja pediatra doradzila mi trzymac sie sztywno 3 godzin miedzy jedzonkami..no ale ja karmie piersia wiec nawet nie wiem ile on zjada mleczka ...teraz ma 3 miesiace i przybiera ok. 170- 200 gr wiec w normie..porozmawiaj z twoim lekarzem
syla2

PostWysłany: Czw Kwi 30, 2009 6:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za podpowiedż, w poniedziałek idziemy na szczepienia wiec na pewno wszystkiego się dowiem
Powrót do góry
claudine

PostWysłany: Pią Gru 25, 2009 4:04 pm    Temat postu: Czy 12 kg u 10-cio miesiecznego dziecka jest normale? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Moj synek gdy sie urodzil wazyl 3,05kg. Od pierwszych dni uwielbial jesc. Nigdy nie mialam z nim problemow jesli chdzi o jedzenie Smile . Szybko przybieral na wadze. Teraz ma prawie 11 miesiecy i wazy juz 12 kg. Jest duzym chlopcem (nosi ubranka na 92cm). Znajomi smieja sie ze jest pulpecikiem. Boje sie, ze jego waga moze przeszkodzic mu w chodzeniu Crying or Very sad . Prosze inne mamy, ktore mialy taka sama sytuacje o odpowiedzi
Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Gru 13, 2010 4:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

claudine, wiekszym dzieciom podobno jest trudniej zaczac chodzic tak mowila lekarka mojej kolezance co nie oznacza ze dziecko jest jakos opuznione czy cos w tym stylu na kazdego przyjdzie czas i czy zacznie chodzic w wieku 10 czy 14 miesiecy to chyba bez znaczenia prawda?

Dziecko mojej kolezanki ma 8,5 miesiaca i wazy ok 11 kg wiec bez obaw nie twoje jest najwieksze Smile Moj syn zas ma 9,5 miesiaca i wazy 9 kg i czesto slysze o jaki malutki itp tak zle tak niedobrze Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: