Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Urologia
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Urologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cetiax

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 5:45 pm    Temat postu: Problemy z moczem / pęcherzem- zbiorczy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
piszę tutaj, poniewaz nie mam gdzie indziej opisac, mojego problemu, a mam nadzieje, ze mi pomozecie. Od jakiegos juz czasu, mocz mam bialy, leciutko zabarwiony na zolto, prawie w ogole, a w dzien zdarza mi sie sikac po 10 razy... Do tego boli mnie brzuch. Czym to moze byc spowodowane?

---edit by Wind_of_hope---
Prosze nie zakładac dwoch takich samych tematow. Jesli istnieje jeden wowczas nie ma potrzeby zakładania drugiego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A byłeś/aś u lekarza? Może masz zapalenie pęcherza? Confused

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie z karioka...to moze byc zapalenie pecherza wiec jak najszybciej zglos sie do lekarza Smile zycze zdrowka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2007 12:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biały mocz może swiadczyć o obecności bialka w moczu, a z tym idzie zapalenie nerek lub pęcherza!! Ale moze też byc objawem częstego oddawania moczu badz spozywania duzej ilości napojow. Bole brzucha, czeste oddawanie moczu sugeruje że cos sie dzieje z nerkami lub pecherzem więc wizyta u lekarza i badanie moczu konieczne!!

"...Znalazłam gdzieś na końcu świata- wiem, że mam już wszystko ..." Smile
Powrót do góry
jadro

PostWysłany: Pon Kwi 23, 2007 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem za nerkami,cos moze sie dziac .Duza ilosc bialak powoduje bialy mocz.Przy zapaleniu pecherza odczuwal bys pieczenie przy sikaniu
Powrót do góry
Nitrox

PostWysłany: Pią Cze 22, 2007 9:18 pm    Temat postu: Mocz, częstomocz, kolor- zbiorczy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od kilku dni mam coś takiego, że latam do łazienki dosłownie co godzinę. Dodam, że moczu raczej nie za dużo wylatuje, ale nie piecze mnie przy oddawaniu. W nocy tego nie mam. Co to może być. Mężczyzna, 18 lat.
Powrót do góry
Grzegorz Cwy

PostWysłany: Sob Cze 23, 2007 12:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie ze nikt Ci nie pomoze po tych tylko informacjach gdyz niee sa one swoiste. Ale ja na Twoim miejscu nie lekzewazyl bym tego i poszedl z tym do lakarza wykonac badania takie jak usg czy nie ma kamieni ( choc to raczej nie) czy moze badanie bakteriologiczne ( byc moze masz niegongokokowe zapalenie cewki moczowej)
Pozdro i powodzenia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 177 podziękowań w 175 postach

PostWysłany: Sob Cze 23, 2007 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapewne zapalenie pecherza moczowego... Rolling Eyes
zgadzam sie z poprzednikiem. Wybierz sie jak najszybciej do lekarza,bo nie leczone moze prowadzic do powaznych chorob.

Powrót do góry
pol

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 8:19 pm    Temat postu: Cewnik double j - odczucia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ;] 1,5 tyg temu miałem operowane wodonercze i założono mi w moczowodzie cewnik double j. Interesuje mnie, co mogę odczuwać w związku z tym ? Od niedawna np: po oddaniu moczu czuję ból w okolicy pęcherza lub w ciągu dnia czuję, że mam pełny pęcherz, gdy jest prawie pusty, bo niedawno oddałem mocz. Czekam na odpowiedzi ;]
Powrót do góry
ardhara

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

radze sie przebadac czy podczas zakładania lub usówania cewnika nie zostało cos naruszone
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Urologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 1 z 12

Skocz do: