Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mariusz223
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 12:27 pm Temat postu: Straszny Ból łydki. |
|
|
Witam od jakiś kilku tygodni mam straszne bóle w miejscu co jest na zdjęciu,zawsze to jest na 2 dzień ten ból się ukazuje i trwa nawet 2 dni nie mogę wstać z łózka a chodząc do ubikacji porostu chodzę jak bym miał patyki nie mogę porostu zrobić kroku bo wtedy najbardziej boli a gdy siedzę bólu nie czuje zawsze jak chodzę strasznie boli. chce tez powiedzieć ze ponad 2 lata żyłem w trybie siedzącym przed komputerem uzależnienie juz mi sie odechialo. bardzo proszę o porady.lub do kogo sie zgłosić z tymi bólami,uczę się mam praktyki i nie mogę dojść na nie na 2 dzień bo padam z nog ;(
tu zaznaczyłem miejsca gdzie mnie boli zawsze gdy chodze.
http://img197.imageshack.us/img197/953/3946illustracjamiesnl.jpg
----edited by emilka-------
obrazek powodował rozjeżdżanie się forum, więc pozostawiam tylko linka
przeniosłam do odpowiedniejszego działu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Mariusz223
Ile Masz lat?Taki objaw może wskazywać na PNŻ( Przewlekła niewydolność żylna) Czy nogi również puchną,występuje uczucie ciężkości nóg,zaczerwienienia skóry czy to jest tylko sam ból?Czy występuje u Ciebie płaskostopie?Czy robiłaś jakieś badania w tym kierunku( w tym badanie tarczycy?) _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Mariusz223
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Mam lat 19, nie mam płasko stopia także nie widać opuchlizny,mam sam ból zawsze i to zawsze jeśli gdzieś idę do miasta to nawet w mieście zaczynają mnie bolec te miejsca i mam uczucie ciężkości razem z bólem. a na 2 dzien to juz dosłownie chodzić nie mogę ale przechodzi po kilkunastu h lub na 3 dzień.Nie robiłem badan bo myślałem ze to wina mięśni nie mam pojęcia nawet do kogo się z tym zgłosić ;/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Mariusz223
Należy się udać do lekarza ogólnego(rodzinnego) lekarz zleci badania lub skieruje do specjalisty(Flebologa)wskazane będzie wykonanie badań usg Dopplera.Na dziś wskazany jest ruch( w tym ćwiczenia w domu)trzymanie nóg uniesionych do góry.Leki zleci lekarz(leczenie farmakologiczne) _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Gosia85 Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Mariusz223
doraźnie, dopóki nie pójdziesz do lekarza, możesz spróbować zażywać Diosminex lub Cyclo3Fort.
bierzesz jakieś leki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Mariusz223
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 9:15 pm Temat postu: |
|
|
na chwile obecna żadnych leków nie biorę. Pójdę w Poniedziałek do lekarza.Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.i oczywiście napisze wam co mi dolegało w celach informacyjnych  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|