Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majka333
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 10:27 am Temat postu: |
|
|
tak, chodzi mi o pierwszy dzien okresu = cyklu, czy jakiekolwiek zagrożenie jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 10:35 am Temat postu: |
|
|
majka333, przy tych cyklach 27 - 29 dniowych moim zdaniem ryzyko jest raczej małe i nie powinno dojść do zapłodnienia, chociaż znam różne przypadki _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 10:53 am Temat postu: |
|
|
hmmm rozne, to znaczy jakie? myślałam, że zagrożenie jest 0.. że krew, która się potem pojawia itp zabije ew. plemniki.. to i do owulacji daleko.. kurcze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 9:56 am Temat postu: |
|
|
majka333 napisał: | hmmm rozne, to znaczy jakie? |
tzn jesli masz krotkie cykle, tuz po okresie moga byc dni płodne i owulacja ..no i ciaza murowana,ale to zdarza sie b.rzadko..
Dodano po 28 sekundach:
Ty masz 27-29dniowe wiec nie ma powodu do obaw. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 2:58 pm Temat postu: |
|
|
majka333, racja, tak jak piszę koleżanka wyżej - przy Twoich cyklach nie ma powodu do obaw
a moje wtrącenie "znam różne przypadki .." to tylko taka anegdotka, bo rzeczywiście znam, natura lubi płatać figle bądź do bądź _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 3:32 pm Temat postu: |
|
|
plus... tak, mam raczej cykle 27 dniowe. ale teraz moj okres trwa tylko w 2 dni - syt. miala miejsce przedwczoraj i okres był obfity i bolesny - duzo nabłonka a dzis juz nic nie ma ((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:21 pm Temat postu: |
|
|
nie ma szans na ciaze.
w ciazy nie ma krwawien a plamienia brunatne, rozowe, nigdy czerwone. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paxel
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 9:44 am Temat postu: |
|
|
Witam, piszę tu raczej informacyjnie z prośby mojej kobiety, pomimo że przejrzałem cały temat.
Moja kobieta na dość regularne cykle (prowadzi sobie kalendarzyk więc dość dokładnie może określić kiedy przypada miesiączka). Wczoraj wieczorem powiedziała że jest około 3 dni przed miesiączką (tak wychodzi wg kalendarza). Doszło do stosunku z użyciem prezerwatywy. Prezerwatywa nie pękła (po zawiązaniu nic nie wylatywało prezerwatywa była sucha), a wytrysk do condoma odbył się już poza ciałem partnerki. Więc pytanie skierowane do pań od mojej pani:
- Czy istnieje jakakolwiek prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Wiem ze to pytanie dość dziwne biorąc pod uwagę okoliczności stosunku, no ale pytam w imieniu mojej Kasi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 11:46 am Temat postu: |
|
|
Paxel w tej sytuacji nie widzę szans na ciążę, czyli prawdopodbieństwo = 0 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
minimka
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2012 9:25 am Temat postu: |
|
|
Witam. Mam problem. Od 26 października do 1 listopada miałam śluz płodny pomieszany z białym,2 listopada już biały gęsty szyjka była mniej twarda... A 3 listopada po długiej nieobecności przyszedł do mnie mój chłopak i ok 16 zaczęliśmy współżyć, nie doszło do wytrysku. Chłopak poszedł załatwić sprawę do łazienki, po czym wysikał się umył i oglądaliśmy film potem znów nas wzięło ale do wytrysku też jak w poprzednim wypadku było daleko i też odbyło się to w ubikacji. Następnego dnia też współżyliśmy tylko raz i wytrysk też był po 10 min od stosunku też w ubikacji. Okres miałam mieć 8 listopada spóźnia mi się. A poprzedni okres miałam 11 października i trwał do 16. Jak sądzicie jaka jest możliwość zajścia w ciążę?
Dodano po 6 minutach:
A i to był stosunek bez prezerwatywy (wiem głupota) i moje miesiączki zazwyczaj są regularne co 28/29 dni. Chociaż w październiku byłam poważnie chora i owulacja się przesunęła wytrysku nie było we mnie ani nie było blisko.
Dodano po 11 godzinach 1 minutach:
A i moja szyjka aktualnie jest rozpulchnionA ma wglebienie do ktorego moge wlozyc palec jest dosc wysoko mam wszystkie objawy przrs okresem bola mnir od 3 dni piersi sa nabrzmiale mam wyczulony zapach i zmienne nastroje jak myslicid co o tym sadzix? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|