Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
soczewki progresywne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Okulistyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maria60

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 21, 2011 4:23 pm    Temat postu: soczewki progresywne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Zastanawiam się nad zakupem soczewek progresywnych, bo od jakiegoś czasu mam problemy z widzeniem na krótkie dystanse, a nie uśmiecha mi się nosić ciągle dwóch par ze sobą. Podobno oczy bardzo szybko się do nich przyzwyczajają,taka jedna para to byłby duża wygoda. Czy ktoś ma z nimi doświadczenia?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marto009

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj. Od jakiegoś czasu moja mama nosi soczewki progresywne, sama ją przekonywałam, bo jednak okulary nie zawsze się sprawdzają, choćby ze względu na jakąkolwiek aktywność fizyczną, a chciala wymienić, więc jej podusnełam takie rozwiązanie Smile ma soczewki Dailies all day comfort progressives i zachwala, nie podrażnia jej oczu i są nieodczuwalne przy noszeniu. Sama jej szukałam i znalazłam dosyć tanie na swiat-optyczny.pl ale teraz jest dużo sklepow internetowych gdzie mozna kupic duzo taniej niż w salonach optycznych Smile
Powrót do góry
Bianka16

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Marta009 chyba pyta o soczewki progresywne do okularów a nie o soczewki kontaktowe. Poza tym i jedne i drugie musi dobrać okulista lub optometrysta, w żadnym wypadku nie wolno samemu sobie dobierać soczewek ponieważ jakby nie patrzeć to produkt medyczny a nie kosmetyczny i można sobie pogorszyć wzrok zamiast poprawić i dorobić się groźnych powikłań. Kilka osób z mojej rodziny nosi szkła progresywne i bardzo je sobie chwali, jednak znalazła się i taka u której szkła progresywne wywołały zawroty i bóle głowy. Na szczęście udało się to stwierdzić już podczas badania i dopasowywania szkieł. Niestety ta osoba musi zostać przy tradycyjnej formie korekcji wzroku. Jak widać, nie dla każdego są takie szkła. Proponuję pójść do okulisty, zbadać wzrok i poprosić,żeby pozwolono wstać z fotela i przejść się po pomieszczeniu lub ciut dalej w tych dziwnych okularkach do dopasowywania szkieł. Jedna z popularnych sieci optycznych wiem,że praktykuje coś takiego. To chyba najlepszy sposób żeby przekonać się jak człowiek sam się czuje nosząc szkła progresywne.
Powrót do góry
Maria60

PostWysłany: Pią Lis 25, 2011 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie, chodziło mi o soczewki do okularów, do kontaktowych nie jestem jakoś przekonana. Podobno z tymi okularami jest tak, że często z początku może się odczuwać pewien dyskomfort, ale później u większości osób wzrok się przyzwyczaja i problemy znikają... No i podobno czym wcześniej się je zacznie nosić, tym łatwiej się przyzwyczaić
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Okulistyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: