Szukaj:
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Morfologia, analiza wyników krwi, part.2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Wyniki badań
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tysia



Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prosze was o analize moich badań,widze ze czegoś mam za mało a czegoś za dużo i chciałabym wiedzieć co to może oznaczać:
WBC 4.05 G/L 4-10
NEUTH 1.50 G/L 1.8-7.7
LYMPH 2.19 G/L 1.1-6.5
MONO 0.23 0.2-0.8
EO 0.11 0.1-0.5
NEUTH 37,0% 45-70%
LYMPH 54.1% 20-45%
MONO 5.7% 2-8
EO 2.7% 1.5
BASO 0.5% 0-1

RBC 4.33 T/L 3.8-5.8
HGB 8,2 7,4-9,3
HCT 0.402 0.36-o.45
MCV 92,8 78-93
MCH 1.89 1,7- 2,1
MCHC 20,4 19-23
RDW-SD 42,0 37-54
RDW-CV 12,9 11-16
PLT 233 130-350
PDW 13.4 9-17
MPV 11,7 8-13
P-LCR 39,4 12-46

Dodano po 5 minutach:

Chciałabym dodać ze mam 22 lata,172 wzrostu,50 kg i ogólnie czuje się ostatnio zmęczona,co chwilke przysypiam,nie moge się skoncentrować i dlatego zrobiłam badanie by wykluczyć anemie a jest to u mnie praedopodobne bo jestem cały czas blada no i mam troche niedowagi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Oluusiaa17



Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Nie Lut 15, 2009 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam:) Natknęłam sie na to forum gdy szukalam czegos na temat RDW. Otóż mam niski poziom RDW-CV wynosi 11.3 a norma jest od 12.7 . Oprócz tego HGB wynosi 12.7 ( norma:12.8 ) . Reszta wyników jest w porządku . Co to może oznaczać?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kzmm



Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 3:18 pm    Temat postu: czy to normalne?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm...
Piszę w trochę dziwnej sprawie. Tak jakoś wyszło, że zrobiłam sobie dwa dni pod rząd morfologie kwi. Nie brałam podczas tych dni żadnych leków, nic nadzwyczajnego nie robiłam. Pierwszego dnia z lewej ręki. Wyszło mi, że: OB-4; Rbc- L, hct-L, mch-H, %lym- h, #lym- h; % gra- L; reszta w normie. Drugiego dnia z prawej ręki... wyszło, że ob- 10, msch-L, a reszta w normie.... Dodam jeszcze tylko, że mam objaw Raynauda. Czy to jest normalne, ze wyniki tak szybko się zmieniają? Jeśli nie, to o czym to może świadczyć??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
PIOTREK 1977



Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 2

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Sro Lut 18, 2009 2:31 pm    Temat postu: Analiza wynikow badań krwi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Mam 31 lat .Ostatnio robiłem morfologie krwi i jestem zaniepokojony wynikami.Tydzień wcześniej miałem uraz kolana(mam zerwane wiązadła przednie i pękniętą łękotkę).Pół roku temu miałem podobne wyniki (też miałem pękniętą łękotke)
Podaje aktualne wyniki.

Glukoza 5,8 (3,8-5,6)

WBC 6,9
NEUT 4,4
NEUT % 63,5
LYMPH 2,2
LYMPH% 32,4
MXD 0,3
MXD%4,1

RBC 5,56 (4,5-5,5)

HGB 17,1
HCT 49,7
MCV 89,4
MCHC 30,8

PLT 130 (150 - 400)
PDV 15,8 (6,1-11)
MPV 12,2 (8,8-12)
P-LCR 43,2 (6-24)

Dziękuję za odpowiedź.

zmieniam tytul tematu - helloween
przyłączyłam do już istniejącego tematu. Gosia85
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mius39



Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Sro Lut 18, 2009 8:04 pm    Temat postu: Wyniki badań Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę o interpretację moich wyników:

Krwinki białe 8,59
Krwinki czerwone 4,74
Hemoglobina 14,7
Hematokryt 44,2 %
MCV 93,2
MCH 31
MCHC 33,3
RDW 12,2 %
Płytki krwi (PLT) 158 NORMA 150-400
MPV 13,4 NORMA DO 13
PDW 19,2 NORMA DO 17
P-LCR 53,8% NORMA DO 43
PCT 0,21%
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
PIOTREK 1977



Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 2

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 4:51 pm    Temat postu: Proszę o interpretacje wyników Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Mam 31 lat .Ostatnio robiłem morfologie krwi i jestem zaniepokojony wynikami.Tydzień wcześniej miałem uraz kolana(mam zerwane wiązadła przednie i pękniętą łękotkę).Pół roku temu miałem podobne wyniki (też miałem pękniętą łękotke)
Podaje aktualne wyniki.

Glukoza 5,8 (3,8-5,6)

WBC 6,9
NEUT 4,4
NEUT % 63,5
LYMPH 2,2
LYMPH% 32,4
MXD 0,3
MXD%4,1

RBC 5,56 (4,5-5,5)

HGB 17,1
HCT 49,7
MCV 89,4
MCHC 30,8

PLT 130 (150 - 400)
PDV 15,8 (6,1-11)
MPV 12,2 (8,8-12)
P-LCR 43,2 (6-24)

Dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
roads



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 4

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 9:41 pm    Temat postu: Proszę o analizę wyników badania krwi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak w temacie. Z góry dziękuję

Wiek: 15
Płeć: Mężczyzna

Biochemia:

Glukoza 4,8 mmol/l [3,8-5,6]
Magnez 1,02 mmol/l [0,8-0,1]
Sód 145.8 mmol/l [135-148]
Potas 4.38 mmol/l [3.5-5.3]
Chlorki 110.0 mmol/l [97-106]
CRP 0.0 mg/l [0-5]


Hematologia

Morfologia krwi:

WBC 5 10^3/µl [4-10]
NEUT 2.1 10^3/µl [4-10]
NEUT% 41.1 % [40-70]
LYMPH 2.7 10^3/µl [40-70]
LYMPH% 54 % [20-45]

MXD 0.2 10^3/µl [20-45]
MXD% 4.9 % [1-12]
RBC 4.66 10^6/µl [4.5-5.5]
HGB 13.7 g/dl [14-18]
HCT 40.9 % [42-54]

MCV 87.8 fl [42-54]
MCH 29.4 pg [27-34]
MCHC 33.5 g/dl [33-36]
PLT 201 10^3/µl [150-400]
PDW 16.2 fl [6,1-11]
MPV 12.9 fl [8.8-12]
P-LCR 49.8 % [6-24]


Ostatnio zmieniony przez roads dnia Sob Lut 21, 2009 11:20 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
helloween
Przyjaciel forum


Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 1008

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach



PostWysłany: Sob Lut 21, 2009 9:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie miales tam podanej dolnej igornej granicy norm ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
roads



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 4

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Sob Lut 21, 2009 1:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

normy podałem w nawiasie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
roads



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 4

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach



PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 10:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę Was o analizę moich wyników badania krwi.
Wiek: 15
Płeć: Mężczyzna

Biochemia:

Glukoza 4,8 mmol/l [3,8-5,6]
Magnez 1,02 mmol/l [0,8-0,1]
Sód 145.8 mmol/l [135-148]
Potas 4.38 mmol/l [3.5-5.3]
Chlorki 110.0 mmol/l [97-106]

CRP 0.0 mg/l [0-5]


Hematologia

Morfologia krwi:

WBC 5 10^3/µl [4-10]
NEUT 2.1 10^3/µl
NEUT% 41.1 % [40-70]
LYMPH 2.7 10^3/µl
LYMPH% 54 % [20-45]

MXD 0.2 10^3/µl
MXD% 4.9 % [1-12]
RBC 4.66 10^6/µl [4.5-5.5]
HGB 13.7 g/dl [14-18]
HCT 40.9 % [42-54]

MCV 87.8 fl
MCH 29.4 pg [27-34]
MCHC 33.5 g/dl [33-36]
PLT 201 10^3/µl [150-400]
PDW 16.2 fl [6,1-11]
MPV 12.9 fl [8.8-12]
P-LCR 49.8 % [6-24]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Wyniki badań Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 13 z 42

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group