Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Problemy z łożyskiem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rose

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 9:42 am    Temat postu: Problemy z łożyskiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chcieli byśmy z mężem, jeśli wszystko pójdzie z godnie z planem mieć w przyszłości jeszcze jedno dziecko ale mamy już dwójkę. Przy pierwszym porodzie bardzo długo łożysko się odklejało i musiałam brać tabletki na powstrzymanie krwawienia 6tyg po porodzie żeby uniknąć łyżeczkowania. Przy drugim porodzie w ogóle nie odkleiło się łożysko i było usuwane ręcznie pod narkozą co gorsza doszło przy tym do krwotoku i prawie by mi usunęli macice. Czy to oznacza że przy trzecim byłoby jeszcze gorzej czy nie ma znaczenia? I czy cesarskie cięcie w takim wypadku byłoby leprze?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 80 podziękowań w 80 postach

PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jest powiedziane,że tak będzie przy kolejnym dziecku . Jednak ryzyko takie istnieje. Najlepszym rozwiązaniem i to juz powinien zaproponować lekarz - jest cesarskie cięcie. Podczas operacji odrazu usuwają łożysko i w ten sposób uniknie się komplikacji

Powrót do góry
Rose

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 10:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Acha dziękuje za odpowiedź Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: