Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Nadciśnienie tętnicze.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Kardiologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yrek

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 3:35 pm    Temat postu: Nadciśnienie tętnicze. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od zawsze mam nadcisnienie, mieli je moi rodzicie i dziadkowie i chyba kazdy w rodzinie.
Moje pytanie jest takie: czy ja juz zawsze bede musial je leczyc? do konca zycia?
Od 2 miesiecy biore leki, pomagaja, mam 130/85.
Przed leczeniem mialem ok 150/90 - 170/100.
Do tego wszyscy mezczyzni u mnie w rodzinie bardzo mlodo umierali (serce).
Ojeciec w wieku ok 38 lat, jeden dziadek w wieku 50 (zawal), drugi dziadek chyba wylew, tez ok 50 tki.
Czy jest szansza zeby calkowicie sie wyleczyc? bym mogl te tabletki kiedys odstawic?
Jedni lekarze mowia ze tak, a inni ze do konca zycia bede musial brac, nie wiem komu wierzyc...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Literia.pl

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 3:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja też od nadciśnieniu ale trochę inaczej. Jak zwyczajnie się zabezpieczyć przeciwko nadciśnieniu. Mam z tego co wiem skłonności w tym kierunku. To nic wielkiego jednak coś takiego usłyszałem. Chodzi mi o sposób odżywiania się, picie alkoholu, tryb życia, stresująca pracę itp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Kardiologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: