Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
guuciek1994
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 9:44 pm Temat postu: Migrena? Nerwica? |
|
|
Witam,
Mam problem juz od 3 tygodni ...mam częste zawroty głowy,wymioty,przyspieszone bice serca,poty,problemy z koncentracją,płaczliwość,mroczki ...w ogole boję sie gdzieś wyjść na miasto...albo iść sam do szkoły... bo odrazu gdy pomyśle ze mam iść gdzies sam albo z kimś na miasto to odrazu mi sie słabo robi,brzuch boli i w ogole, a w szkole to w ogole nie da wytrzymać sie... duszno w klasie...słabo mi i w ogole ... a gdy mówie rodzicom rano ze np słabo mi albo nie dobrze...to oni uznają to jako wymówka zeby nie iśc do szkoły...nie wiem co mam robić... mam dopiero do kardiologa i neurologa za pare msc... w ogole od 3 tyg nie funkcjonuje normalnie... dodam ze mam 15 lat i moze temu ze rosne ? i miałem coś podobnego 3 lata temu ale wtedy były tylko zawroty głowy i omdlenia...moze temu ze szybko rosne ? mam 180 cm . pomozciee:(!. dodam jeszcze ze np jak mam samemu w domu zostać to tez odrazu mi sie słabo robi i w ogole... pomozcie .! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Gosia85 Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:23 pm Temat postu: |
|
|
czy oprócz zawrotów boli Cię też głowa?
oczywiście- podane przez Ciebie dolegliwości mogą być wynikiem nadmiernego stresu/ nerwicy.
ale najlepiej wykluczyć podłoże organiczne/ chorobowe.
szkoda tylko, że do neurologa i kardiologa masz tak odległe terminy.
a byłeś z tymi problemami u pediatry?
może mógłby zlecić EKG i już teraz sprawdzić czy z sercem nie dzieje się coś niepokojącego...
a kiedy najczęściej masz zawroty głowy i mroczki przed oczami? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
guuciek1994
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 4:09 pm Temat postu: |
|
|
zawroty głowy podczasz stresu...i w szkole często jest mi duszno i w słabo .
bóle głowe tez sa najczesciej tył głowy i lewa pól kula taki ból pulsujący. EKG miałem robione i badania krwi to EKG wykazało ze troche te serce szybko bije a badania krwi ze mam za duzo potasu. nie wiem co mi jest... dzis myslalem ze nie wytrzymam na lekcji i miałem sie zwolnic...a teraz jestem taki zmęczony... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Gosia85 Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 10:45 am Temat postu: |
|
|
guuciek1994 napisał: | mam za duzo potasu. |
o ile za dużo?
a oto co piszą o nadmiarze potasu: Nadmiar potasu w surowicy krwi objawia się zmianami w funkcjonowaniu ośrodkowego układu nerwowego, osłabieniem akcji serca. Innymi objawami bywają: zmiany psychiczne, drętwienie i mrowienie kończyn, ogólne osłabienie.
to mi trochę nie pasuje do Twojego zbyt szybko bijącego serca..
jeśli większość objawów pojawia się w stanie nadmiernego stresu to być może są to objawy na tle psychicznym. jednak jak już wcześniej wspomniałam warto sprawdzić dokładnie czy nie są to dolegliwości chorobowe... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|