| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
przecinek ,
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 12:57 pm Temat postu: Łupież i wypadanie włosów |
|
|
Mam 18 lat i z łupieżem męczę się już 4 lata. Najpierw był suchy a po 2 latach zamienił się w tłusty. Próbowałem Nizoralu, Nizoxinu, Head & Shoulders a teraz Siarkowa moc anty sebum. Wszelkie te szampony pomagały tylko na 2 lub 3 mycia i łupież powracał i to silniejszy. Najgorsze były szampony z ketokonazolem bo po nich strasznie łupież się sypał. Siarkowa moc działała najskuteczniej bo nie miałem praktycznie tego żółtego i tłustego łupieżu oraz działała aż po 5 myciach. Niestety czar prysł i szampon przestał działać.
Od miesiąca wypróbowałem płukanie włosów rozcieńczonym octem tak jak babki robiły. I eureka bo bardzo mi to pomogło myślałem że pozbędę się łupieżu a chociaż tego łupieżu na dobre. Po miesiącu zaczęły mi wypadać i łamać się włosy więc płukanie octem przerwałem.
Czy to może być wina octu? Najbardziej łysieję przy skroniach. Włosy jednak przy nawet mocniejszym szarpnięciu NIE wychodzą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Gosia85 Moderator

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 2:19 pm Temat postu: |
|
|
byłeś z tym problemem u dermatologa?
jeśli nie to wizyta jest jak najbardziej wskazana.
PS. a może masz uczulenie na ketokonazol?
ja też tak mam, że jak używam Nizoralu to łupież się bardziej sypie ale potem jest spokój:)
co do octu to nie sądzę by powodował wypadanie włosów jednak powoduje on wysuszanie skóry głowy (dlatego fryzjerzy często zalecają płukanie roztworem wody z octu włosy które się przetłuszczają) dlatego też może on nasilać łupież.
idź do dermatologa.
wykonaj badania krwi- może brakuje Ci jakichś witamin stąd wypadanie włosów. lub masz jakąś chorobę skóry głowy i dlatego tak się dzieje....
jednym słowem - można wysnuwać przeróżne teorie, ale pomóc będzie Ci mógł tylko lekarz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
przecinek ,
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
| Byłem u dermatologa ale 2 lata temu i powiedział że taka moja uroda i przepisał mi jakieś krople do smarowania lotio które i tak nic nie dawały. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosia85 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 9:51 pm Temat postu: |
|
|
to idź do innego dermatologa.
czasem leki nie działają dlatego trzeba je konsultować z lekarzem na bieżąco i próbować innych.
na rynku są różne preparaty, przeważnie szampony i odżywki czy mgiełki do włosów, które zmniejszają wypadanie włosów.
możesz ich wypróbować, lecz biorąc pod uwagę czas trwania Twojego problemu zalecałabym ponowną wizytę u dermatologa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Sky-100
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Dobry jest szampon leczniczy Freederm Tar - dosyc drogi, ale rewelacyjny. _________________ http://www.eurosoft.com.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mazowszanka
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 2:32 pm Temat postu: |
|
|
| Spróbuj Subrine Recept przeciwłupieżową-szampon i do tego możesz też dokupić lotion, który wcierasz we włosy po myciu i już nie spłukujesz. A szampony są o tyle fajne, że do różnego rodzaju włosów, np. do przetłuszczających się też albo suchych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agnieszka12345
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 4:39 pm Temat postu: |
|
|
| witam mam problem z wypadaniem wlosów, nie wiem czym to moze być spowodowane. biore witaminy centrum lub wellwomen dla zdrowia kobiety i nie pomaga przy tym bardzo łamią mi się paznokcie ale jedynie u rąk. prosze o rade |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosia85 Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 8:51 pm Temat postu: |
|
|
agnieszka12345
ja stosuje preparaty RADICAL. teraz mam akurat mgiełkę do włosów. wiem, że są też szampony, odżywki.
mojej siostrze na włosy i paznokcie pomagała SILICA.
możesz też zażywać preparaty zawierające cynk- wzmacniają włosy i paznokcie. są też witaminy z "grupy" Capivit- tych jednak nie stosowałam więc się nie wypowiem na ich temat.
jeśli chodzi Ci o profesjonalne preparaty wzmacniające to warto zasięgnąć porady dermatologa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Gabryjela
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 11:51 pm Temat postu: |
|
|
| Wypadanie niweluje Prolab-mozesz używać wszytkich 3 produktów (szampon, ampułki, i płyn po myciu) a jak już Ci się poprawi to sam szampon. Ja używałam akurat wszystkich 3, tzn 1 opakowania ampulek zużyłam a tez sam szampon i po myciu ten płyn stosuje. Skuteczne |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agnieszka12345
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 10:09 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za podpowiedzi napewno wypróbuje obecnie stosuje szampon schwarzkopf-a activ-f dopiero dwa mycia więc efektów nie widze. a co powiecie na vichy? ktos go stosował? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|