Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
moona
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 12:32 am Temat postu: BĄBLE NA ZATOKACH CZOŁOWYCH |
|
|
Nie wiem czy dobrze, wstrzeliłam się w dział ale nie mam pojęcia co to jest. od kilku lat dokuczają mi dziwne objawy, które pojawiają się nagle, bez przyczyny, trwaja kilka godzin i znikają samoistnie, nie ma potem po nich śladu. czasami pojawiają się co kilka dni, czasami co kilka tygodni. mam wrażenie jakby puchły mi zatoki czołowe, z zewnątrz wygląda to tak jakby nagle wyrosły mi w miejscu zatok dwa duże, wypukłe, czerwone bąble (długość ok 2-4cm), które dodatkowo swędzą. wyglądem przypomina to rozdrapanego bąbla po ukąszeniu komara. ja z kolei wyglądam z tym czymś idiotycznie. wstyd wyjść na ulicę, a nie zawsze mogę czekać kilka godzin aż to ''coś'' zniknie. mam nadzieję, że znajdzie się osoba na tym forum, która mi pomoże lub chociaż podpowie co to może być. przeszukałam już google na milion sposobów i nie znalazłam odpowiedzi
proszę o pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
salata107

Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 1:50 am Temat postu: |
|
|
to prawdopodbnie spuchnięte zatoki. byłaś u laryngologa ???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
moona
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 2:09 pm Temat postu: |
|
|
nie byłam, co może powodować takie chwilowe puchnięcie zatok? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
salata107

Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 5:17 pm Temat postu: |
|
|
stan zapalny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
katahejama
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 12:51 pm Temat postu: |
|
|
tallka napisał: |
katahejama!
bardzo popularna jest teraz "grypa" żołądkowo-jelitowa. objawia się też tak, jak mówisz (tylko te dreszcze...:/). jeśli trwa od tak dawna- powinnaś już próbować jeść chociaż suchary, kleiki, kaszki, Flipsy, słone paluszki... cokolwiek! na samej herbatce nikt długo nie pociągnie ;] poza tym- mogłaś stracić wiele elektrolitów przez biegunki i niedostarczanie niczego "w zamian". lekarz jak najbardziej wskazany- przypisze jakieś suplementy, leki "stopujące", zobaczy wprawnym okiem, czy się za bardzo nie odwodniłaś. może nawet kroplóweczkę trzaśnie?...
nie zwlekaj. |
Taaaak...to chyba byla grypa zoladkowa. Zdazylam sie zorientowac, ze faktycznie wszyscy teraz to maja Okropienstwo. Dzieki wielkie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
rispectrius
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 8:22 am Temat postu: Stosowanie 2 leków |
|
|
Złapałem grypy nastepstwem czego był kaszel, kupiłem sobie flegaminę brałem ją od dwóch dni według ulotki 3 razy dziennie po 2 lyzeczki.
Poszedłem do pani doktor która przepisała mi antybiotyk Ospamox (który zawiera amocyklinę) w ulotce flegaminy pisze ze stosowanie jej wraz z antybiotykami takimi jak doksycyklina, amoksycykliną, erytromycyną, ampicyliną i pare innych może powodować zwiekszenie stężenia tych antybiotyków w ?miąższu płucnym?.
No i teraz pytanie brać te leki razem czy nie, a może zostać przy Flegaminie lub może zrezygnować z niej a brać Ospamoxa (amoksycyklinę) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
emilka Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 9:32 am Temat postu: |
|
|
bierz to, co zaleciła lekarka _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
rispectrius
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 10:19 am Temat postu: |
|
|
Ale ja sie pytam czy moge to brać z flegaminą |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
kossan1
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 11:24 am Temat postu: |
|
|
Grypa to nie rak.nie ma co panikowac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
emilka Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 12:58 pm Temat postu: |
|
|
ja bym po prostu starała się zachować odstęp ok. 3-4h pomiędzy lekami i już _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|