Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Kaszel oskrzelowy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Laryngologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
matei

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:11 am    Temat postu: Kaszel oskrzelowy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!

Mam stwierdzoną łagodną astmę. Od kilku miesięcy nęka mnie kaszel oskrzelowy- czuję jak mi się coś urywa na oskrzelach. Jednak oskrzela mnie nie bolą (chyba, że się bardzo zmuszę i kaszę długo). Co ciekawe. to "urywanie" następuje tylko gdy leżę na prawym boku bądź kaszą w pozycji skłonu. Lekarz mnie osłuchiwał i mówił, że wszystko jest w porządku- mam czyste płuca. Chcę zaznaczyć, że strasznie trudno "odpluć" tym śluzem. Czuję i słychać to że mi się urywa, ale to wszystko. Ewentualnie dostrzegam czasami przeźroczysty śluz z białymi nalotami. Planuję zrobić prześwietlenie płuc i udać się do pulmonologa. Zanim jednak to zrobię może ewentualnie wiecie czym to może być spowodowane?? Co mam robić, jeżeli rentgen wyjdzie czysty? Z góry dzięki za pomoc.
Dodam, że dwa lata temu miałem robioną spirometrię i wszystko wyszło bardzo dobrze. 3 lata temu prześwietlenie płuc- były czyste (wtedy miałem podobny problem ale taki kaszel występował tylko przy długotrwałym kaszlu i zmuszaniu się). Czy może to być skutek nie doleczenia wcześniejszej choroby??- kaszel pojawił się po braniu antybiotyków (nie pamiętam nazwy- były tylko 3 tabletki), ale nie od razu.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Laryngologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: