FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ebka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 1:33 pm Temat postu: jakie mogą być przyczyny przewlekłego nieżytu nosa? |
|
|
Witam
Mam 23 lata i od wieku dziecięcego(przedszkolnego) cierpię na przewlekły nieżyt nosa. Próbowałam różnych metod, miałam robione testy, wymaz z nosa itp, bralam masę róznych kropelek i innych preparatów niestety bezskutecznie. Byłam dziś u laryngologa i jak zwykle dostalam lek, mimo że mówiłam ze lekarstwa nie działają i chciałabym znaleźć przyczyne tego kataru. Czy nie ma innych badań, które mogłyby na coś naprowadzić? Opisze katar: wydzielina jest gęsta, biała lekko podbarwiona na żółto, zbiera się co jakąś godzinę, łatwo można ja wydmiuchać. Po nocy wydzielina jest mocno zielona i mam nią zapchany nie tylko nos, ale także jame ustną, muszę ją dosłownie odkrztuszać, jak przy mokrym kaszlu...
Szczerze mówiąc przyzwyczaiłam się już do tego, że stale muszę mieć przy sobie chusteczki, ale niepokoi mnie to, że nieleczony latami katar może prowadzić do wielu powikłań. Od 3,5 roku doszły u mnie szumy w uszach i laryngolog stwierdził, że one mogą być następstwem kataru właśnie....Miałam robiony resonans, i wiele badań na szumy i również nic nie wyszło. Co mam robić dalej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Zibi Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Miałaś jakis wypadek związany ze złamaniem nosa? Może to wina przegrody lub wrodzona "wada" zatok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
ebka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 4:14 pm Temat postu: |
|
|
nie miałam nigdy złamanego nosa, przegrody są równe. mialam robiony rezonans, więc jakby coś bylo nie tak z zatokami to powinno wyjsc chyba? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|