Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
jak wytrzymać bez palenia!?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malowana

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 18, 2011 4:55 pm    Temat postu: jak wytrzymać bez palenia!? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej! Pewnie jak wielu z Was jestem nałogowy palaczem, który nałogowo próbuje rzucić palenie. Zastanawiam się nad skuteczną metodą. Wróciłam niedawno z WB. Znajomi doradzili mi, żebym uskuteczniła walkę z nałogiem np. zakładając się ze znajomymi, że jak nie zapalę przez dwa miesiące to wpłacą pieniądze na jakieś cele charytatywne. Fajna sprawa, bo jestem wolontariuszką w schronisku. Myślicie, że to dobry pomysł? Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenie. Czy sytuacja, kiedy znajomi zapłacą lub kupią karmę dla schroniska, będzie na tyle skuteczna, żeby się nie wycofać.

Szukam opinii, bo zastanawiam się, czy wstyd i konieczność oddania kasy znajomym są na tyle skuteczne, żeby porzucić wieloletni nałóg Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
MistrzSeksu

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 19, 2011 8:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

musisz znaleźć coś, co zmotywuje Cię do rzucenia. musi to być baaardzo silna motywacja, jeśli jest to zakład ze znajomymi- ok. może dołóż do tego, że jak jednak zapalisz, to sama będziesz musiała wpłacić na cel charytatywny, będzie to podwójna motywacja Smile

usuń stronę www z podpisu
Gosia85

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: