Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kreciamama
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 10:24 am Temat postu: Jak to jest z tym magnezem? |
|
|
No właśnie, może mi ktos wytłumaczyć skąd na rynku tyle preparatów z magnezem i czym się taki Mg Skurcz od Zmęczenie różni?
[zakaz zamieszczania linków na forum ]... całą seria dedykowanych neomagów, czy to tylko kwestia zawartości magnezu, czy również innych składników? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martalem88
|
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba pamiętać, że magnez podobnie jak na przykład wapń korzysta z tych samych przenośników białkowych w jelitach. Zatem nadmierna podaż magnezu wcale nie jest taka zdrowa ponieważ pozbywamy się możliwości wchłonięcia innych pierwiastków. Zdają się o tym zapominać wszyscy reklamodawcy fantastycznych preparatów magnezowych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lillasabo@interia.pl
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2017 3:33 pm Temat postu: |
|
|
trzeba poczytać składy w ciązy brałyście magnez? z tego co wiem jest na niego większe zapotrzebowanie, mi lekarz zalecil brac mama dha premium, tam jest sporo tego magnezu i nie trzeba brać dodatkowych tabletek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malasyrenka
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2018 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo fajny artykuł o magnezie:
https://cheers.com.pl/wiedza/gdzie-kupic-magnez/
Warto poczytać, by wiedzieć na co zwrócić uwagę chcąc kupić dobrej jakości magnez. Przede wszystkim warto brać pod uwagę dawkę magnezu w produkcie i jego przyswajalność. Im mniej chemii - tym zdrowiej dla organizmu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maria89
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2019 12:09 am Temat postu: |
|
|
Ja zawsze wybieram magnez w witaminą B. Poza tym patrzę ile jest magnezu jednej tabletce, bo naprawdę są różne dawki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jagnna2
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2019 2:03 pm Temat postu: |
|
|
czy w ciąży powinno się brać magnez? Często łapią mnie skurcze i kiepsko się czuję, byłam tydzień temu u ginekologa i kazał sobie kupić jakieś witaminy dla ciężarnych i tyle, kupiłam kwas foliowy w sumie ale może to za mało? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|