Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Jak schudnąć mądrze i utrzymać wagę?
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kotek2359

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 21, 2009 3:49 pm    Temat postu: Jak schudnąć mądrze i utrzymać wagę? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam taki problem waze 56 kg wzrostu mam 164cm niby nie jestem za groba ale ja sie tak czuje i prawie caly czas sie odchudzam,puzniej przestaje i znowu tak caly czas,co schudne to przytyje i tak w kolko.Ostatnio zczelam sie bardzo zle czuc czesto jest mi slabo i niedobrze nie mamna nic sily i energi , nic mi sie nie chce a musze bo mam synka i nie moge sobie pozwolic na takie samopoczucie,musze byc sprawna.Postanowilam sie odchudzac ale madrze nie tak jak do tej pory,che dostarczac sobie wszystkiego co potrzebne i przy tym schudnac,nie duzo z jakies 2 kg i utrzymac ta wage.Dlatego mam pytanie co powinnam jesc i ile kalori dziennie ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Anonimowa22
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Maj 21, 2009 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam 168cm i waże 64 kilo i nie wyglądam grubo więc Ty tym bardziej nie Wink
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 177 podziękowań w 175 postach

PostWysłany: Czw Maj 21, 2009 5:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam 167 i waze 58 Razz

Powrót do góry
Borys

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo to trzeba zmienic tryb zycia i nawyki zywieniowe, a nie caly czas zaczynac i konczyc jakies diety. dobrze jest w trakcie zmiany nawykow dodatkowo sie suplementowac witaminami, zeby nie nastapil jakis spadek nadmierny.
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 8:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rolling Eyes co nas interesuje ile wazycie ?? poza autorka tematu /?

jak madrze zrzucic wage ?
dieta na - 500kcal i w razie zastojow odejmowac kolejne kalorit.
po zrzutce wagi zwiekszac kaloryke o 100kcal co kilka dni
jak obliczyc kalorie ?
24xwagax1,4 i od wyniku albo odejmowac albo dodawac
Powrót do góry
aqua 83

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 7:53 pm    Temat postu: Dlaczego nie moge SCHUDNAC? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jem bardzo malo praktycznie wcale bo rano (nie zawsze)zjem taki kleik dla dzieci potem na obiad jakies mieso (tyle co kot naplakal) 2 lyzki ziemnakow i duuuzo surowki albo czasami zupa, wszystko dietetyczne nie jem kolacji tylko sobie herbatki pije zyje w bardzo duzym stresie i czasami zapominam wogole o jedzeniu i mam tylko jakis 1 posilek dziennie taki jak tak zwany "snack", mam 165cm wzrostu waze 63kg jadam ta od 2 miesiecy i nic fakt ze nie cwicze ale nie mam czasu na razie bo grafik napiety strasznie w wakacje chce sobie kupic rower, kiedys jak mialam nascie lat to przy takim odzywianiu zlecala by mi waga bardzo a teraz nic dlaczego? niektorzy jak tylko zmienia diete to juz chudna a ja nie chudne nic!

Post przenioslam do odpowiedniego dzialu
Mala_mi
Powrót do góry
zyleta_26

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 9:42 pm    Temat postu: Jak schudnac 10kg przez wakacje ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam 14 lat i bardzo chcialbym zrzucic ok 10kg przez wakacje. W tej chwili waze prawie 75 kg a moj wzrost wynosi 170cm. Na pierwszy rzut oka wygladam troche jakby przypakowany, ale tak naprawde to jest kawal cialka :/ Wiem ze do wagi prawidlowej brakuje mi "tylko" 5kg ale chcialbym wymagac od siebie wiele wiecej. Uprawiam bardzo duzo sportu, ale gdy przychodze do domu nie mam co robic, i tak poprostu zaczynam z nudow jesc. Bardzo prosze o rade bo jak przyjda wakacje to nie bedzie co robic a wtedy to juz bedzie masakra. Pomozcie !!!

Post przenioslam do odpowiedniego dzialu
Mala_mi
Powrót do góry
Gosia85
Moderator

Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Cze 14, 2009 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

helloween napisał:

a nie jest to za mało? zwłaszcza przy opiece nad dzieckiem. przecież od tego niejedzenia można zasłabnąć.

kotek2359 napisał:
Ostatnio zczelam sie bardzo zle czuc czesto jest mi slabo i niedobrze nie mamna nic sily i energi , nic mi sie nie chce

może to z tego ciągłego zmieniania wagi. najgorzej jest dla organizmu jak się raz grubnie a raz chudnie, taka huśtawka może wykończyć każdego.

aqua 83

aqua 83 napisał:
jem bardzo malo

może to jest ten problem.
powinnaś jeść minimum 5 posiłków dziennie- podstawą jest śniadanie, obiad i kolacja. w sumie się liczy że powinno się jeść 3 posiłki + 2 przekąski np sok, owoce lub warzywa.
jeśli nie zjesz śniadania to Twój organizm nie będzie prawidłowo funkcjonował: bo niby jak? metabolizm nie ruszy.
ostatni posiłek powinnaś jeść co najmniej 2 h przed snem.
jeśli jesz coś słodkiego to najlepiej do godziny 14-15 wtedy masz szansę spalić puste kalorie.
pij dużo- co najmniej 2 litry wody dziennie.
na trawienie pomaga zielona i czerwona herbata.
raczej wystrzegaj się produktów light lub 0% - najczęściej zawierają bardzo dużo cukru i konserwantów- wychodzisz na tym gorzej niż gdybyś zjadła produkt o kilkuprocentowej zawartości tłuszczu.
jeśli pijesz soki- rozcieńczaj je wodą. wtedy ubędzie im kilkadziesiąt kalorii. ogranicz cukier. oraz produktu o wysokim poziomie glikemicznym (zawierających dużo cukrów). uważaj na słone przekąski- jeden paluszek to ok 14 kcal
a przede wszystkim jedz o stałych porach, w miarę regularnie. i nie podjadaj między posiłkami.
zyleta_26
przeczytaj to co napisałam powyżej:)
z tym, że jeśli uprawiasz sport to dietę powinieneś dopasować do swojej aktywności fizycznej- jeśli przestaniesz jeść nie będziesz miał siły na sport.
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
helloween napisał:

a nie jest to za mało? zwłaszcza przy opiece nad dzieckiem. przecież od tego niejedzenia można zasłabnąć.

hehe liczysz zapotrzebownie i odejmujesz 500kcal ;;p

Gosia85 napisał:
jeśli pijesz soki- rozcieńczaj je wodą. wtedy ubędzie im kilkadziesiąt kalorii. ogranicz cukier. oraz produktu o wysokim poziomie glikemicznym (zawierających dużo cukrów)

bzdura Gosiu
masz litr soku, dolejesz litr wody. KAlori masz tyle samo ytlko napoju wiecej Smile
Powrót do góry
soczyste_jabłuszko

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie radzisz sobie z utrzymamiem upragnionej wagi, to najlepiej będzie jak zgłosisz się do specjalisty i poprosisz go o pomoc. Taka osobista porada pewnie łączyłaby się z kosztami, ale możesz szukać pomocy w sieci- np. na forum we-dwoje jest taka możliwość. Specjalista udziela porad. Ja teraz całkiem nieźle radzę sobie z dbaniem o linię, ale pierwsze kilogramy gubiłam pod okiem dietetyka. Silna wola to podstawa w walce ze zbędnymi kilogramami.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: