Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

interpretacja objawów i badań

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Hematologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Abigail



Dołączył: 10 Sie 2017
Posty: 1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach


PostWysłany: Czw Sie 10, 2017 8:52 pm    Temat postu: interpretacja objawów i badań Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzień Dobry,
proszę o radę,
mam 33l jestem kobietą, mam powiększony węzeł chłonny na szyi-mała twarda gulka wielkości groszku, niebolesny, do tego jestem masakrycznie zmęczona, ciągnę nogi za sobą, po najmniejszym wysiłku odrazu chce mi się spać, częste bóle głowy i czasami nocne pocenie że można piżamę wykręcać, i kołatanie serca. zrobiłam morfologię ale chyba nic tam nie ma....poniżej wyniki :

WBC 5,36 K/μL 4,0 — 10,0 A
· NEUT 2,32 K/μL 1,8 — 7,0
· NEUT% ¯ 43,2 % 45,0 — 70,0
· LYM 2,41 K/μL 1,0 — 4,5
· LYM% 45,0 % 20,0 — 45,0
· MONO 0,4 K/μL 0,1 — 0,8
· MONO% 7,5 % 2,0 — 8,0
· EOS 0,05 K/μL 0,02 — 0,7
· EOS% 1,0 % 1,0 — 5,0
· BASO 0,03 K/μL 0,001 — 0,20
· BASO% 0,6 % 0,0 — 1,0
· LUC 0,15 K/μL 0,0 — 0,4
· LUC% 2,7 % 0,0 — 4,0
RBC 4,27 M/μL 4,0 — 5,0
HGB 13,1 g/dL 12,0 — 16,0
HCT 39,7 % 37,0 — 47,0
MCV 93,1 fL 80,0 — 97,0
MCH 30,7 pg 27,0 — 34,0
MCHC 33,0 g/dL 33,0 — 36,0
RDW 12,7 % 11,0 — 15,0
HDW 2,3 g/dL 2,2 — 3,2
PLT 301,0 K/μL 150,0 — 450,0
MPV 9,2 fL 6,1 — 11,0
PCT 0,28 % 0,12 — 0,36
PDW ¯ 47,2 % 47,7 — 59,3
%MICRO 0,2 %
%HYPO 1,3 %
%MICRO / %HYPO 0,2 %
Odczyn Biernackiego (C59) 2 mm/h < 20
Białko C-reaktywne (CRP) - ilosciowe (I81) <0,4 mg/dl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Hematologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group