Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
duży problem z żołądkiem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Gastrologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolajjnn

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 7:31 pm    Temat postu: duży problem z żołądkiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam wielki problem, otóż już od roku mam duże problemy z żoładkiem. Zaczęło się od tego, że po przejedzeniu i zjedzeniu dużej ilości rzeczy ciężkostrawnych dostawałam bólów żołądka, z czasem coraz silniejszych, które promieniowały na plecy. Po wigilii tamtego roku trafiłam na pogotowie i stwierdzono zapalnie błony śluzowej żoładka. Nie mogłam oddychać, bo bolała mnie cała klatka piersiowa. Dostałam leki i przez pewien czas miałam spokój, ale wróciło. Byłam u lekarza i ta stwierdziła początki choroby wrzodowej, dostałam leki na jakiś czas przeszło (miesiąc) i teraz znów borykam się z tym problemem co jakieś 2 tygodnie! Zjem coś i albo nagle albo jak w niedziele godzinke jakoś po posiłku czuje ból w plecach i ucisk w żoładku, wymiotuje. Po wymiotach ból nieznacznie ustaje i mogę normalnie oddychać, ale jedank ból (nie tak duży) utrzymuje się kilka dni i dzisiaj siedze z ogromnym bolem pleców i żołądka przy ruchu. Mam probne matury i juz nie wiem co mam robić, żeby mi to przeszło, bo się nie mogę na niczym skupic:( Co to może być? Czy mi to kiedykolwiek przejdzie Sad ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gosia85
Moderator

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy leki bierzesz przez cały czas?
miałaś robioną ostatnio gastroskopię? w ogóle- miałaś robioną gastro?
Powrót do góry
karolajjnn

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już nie, skończyłam, a lekarka nie przepisała mi nowych, bo ostatnim razem stwierdziła, że to co miałam musiało się już zaleczyć skoro brałam leki i to zwykła jelitówka.
nie, nie miałam gastroskopii
Powrót do góry
Gosia85
Moderator

PostWysłany: Sro Lis 23, 2011 10:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

matko. to na jakiej podstawie oni stwierdzili że to początek choroby wrzodowej lub że masz zapalenie błony żołądka ? ;/ Mad
leczył Cię w ogóle gastrolog?
jeśli nie to warto do niego pójść.
skoro bóle są nadal to znaczy, że problem wcale nie zniknął
Powrót do góry
karolajjnn

PostWysłany: Sro Lis 23, 2011 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pouciskała pouciskała i postawiła diagnozę -.-
ból jest nie do zniesienia Sad leki rozkurczowe nie pomagają, od wczoraj pije alugastrin, wczoraj mi pomógł ale dziś ból jest straszny przy chodzeniu Sad jedynie termofor i leżenie mi pomaga.
nie, nigdy nie leczył mnie gastrolog ale się do niego wybieram
nie mam pojecia co to może byc a normalnie sie z tym zyc nie da;(
a co jest dobre na ból żołądka promieniujący na plecy ?
Powrót do góry
Gosia85
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 24, 2011 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem. jeśli możesz zrób sobie test na helicobacter pylori, do kupienia w aptece.
i radziłabym jak najszybciej pójść do gastrologa.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Gastrologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: