Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
drżenie rąk, kołatanie serca, stres = nerwica?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Zdrowie psychiczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
leontynka27

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 13, 2011 5:43 pm    Temat postu: drżenie rąk, kołatanie serca, stres = nerwica? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od dłuższego czasu powyższe objawy się nasilają, zaczęło się od stresu ktory wplywał naegatywnie, teraz gdy się stresuję towarzyszy mi kołatanie serca, drżenie rąk, uczucie duszności, bóle brzucha. ostatnio czasami pojawia się też osłabienie jak bym miała zemdleć. To wszytsko niepozwala mi normalni efunkcjonować, czy to może być nerwica? czy konieczna jest wizyta u lekarza? proszę o porady
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jamalwi

PostWysłany: Pon Mar 14, 2011 5:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czym sie tak stresujesz? musisz zmienic natsawienie do zycia... nie mozna sie tak wszystkim przejmowac...
Gosia85
Moderator

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Mar 14, 2011 8:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

leontynka27
tak to może być nerwica.
ale równie dobrze może to być oznaka anemii, arytmii, zaburzeń żołądkowych, ciśnienia.
nerwicę najczęściej stwierdza się w momencie kiedy wszystkie zlecone badania wychodzą ok a objawy nadal się utrzymują.
sądzę, że powinnaś udać się do lekarza rodzinnego i powiedzieć co się dzieje oraz poprosić o skierowanie na badania.

możesz też spróbować ziół które działają uspokajająco oraz poprawiają samopoczucie: melisy, mięty, ziela dziurawca (to ostatnie odpada jeśli stosujesz doustną antykoncepcję).
w aptekach jest też dużo preparatów polecanych właśnie w sytuacjach stresowych, są one na bazie ziół. myślę jednak, że warto przejść się do lekarza.
Powrót do góry
kinga1234

PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też tak mam, ale zawsze myślałam, że to zwyczajny spadek cukru w organizmie. Zaczęłam pić sok z granata i od tej pory nic mi się nie dzieje
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Zdrowie psychiczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: