Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Dieta kopenhaska

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aguska

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 16, 2007 3:29 am    Temat postu: Dieta kopenhaska Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc !!! mam maly problem z nadwaga po porodzie i jest mi ciezko powrocic do mojej dawnej sylwetki.mam coreczke 9 m-czna i nadal karmie ja piersia i niewiem czy moge przejsc na ta" diete kopenhadze".poniewaz jest ona rygorystyczna i jest rowniez w niej kawa (ja nie pije kawy z kofeina odkad mam moja mala i ja karmie -pije kawe inke).moze ktos sie orientuje czy sa jakies zastrzezenia dla matek karmiacych.pozdrawiam i dziekuje za wszystkie porady .czesc!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
emilka
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 133 postach

PostWysłany: Pon Kwi 16, 2007 4:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na Twoim miejscu nie stosowałabym tej diety. jest ona bardzo osłabiająca organizm, mozesz czuc się po niej bardzo zmeczona i nie mieć siły na nic. poza tym myślę, że za mało dostarcza substancji odżywczych.
moze poczekaj z tym aż skończysz karmić, choć ja osobiście tej diety w ogóle nie polecam.
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Kwi 16, 2007 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Polecam dietę rozdzielną. Smile Przy odpowiedniej modyfikacji mogą ją stosować nawet dzieci. Sama zaczynam od jutra. Wink

Powrót do góry
joku_raja

PostWysłany: Wto Lip 31, 2007 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

próbowałam i nie polecam (; łatwo przytyć po niej moja kumpela schudła 4, przytyłam 8kg...
gdzieś w ciemności, tam zabiorę siebie
gdzie nie jest potrzebne imię
Powrót do góry
katie88

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aguska Ja również nie polecam tej diety.Potwornie osłabia organizm.
Już po 5 dniu schudłam 4kg ale skutki były nieciekawe m.in. zawroty głowy,szybkie bicie serca,kłopoty ze snem.
Owa dieta potwornie osłabia zatem nie polecam w 100%
Powrót do góry
whatever

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 3:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Żadna dieta ekspresowa nie jest skuteczna (tym bardziej stosowana podczas karmienia!!!). Nie może być bo wcale dietą nie jest! Spadek wagi nie wynika z faktycznego pozbycia się zbędnego tłuszczu, tylko z odwodnienia organizmu. Gdy tylko powróci się do normalnego odżywiania kilogramy wracają, zazwyczaj z nawiązką. Proponuję sięgnąć po lepsze rozwiązania. Centrum Medyczne ------- To nie jest miejsce na reklamę --------- /Mala_mi opracowuje diety dla matek karmiących, dostosowane do indywidualnego fenotypu pacjenta. Są bardzo skuteczne i przynoszą oczekiwane rezultaty. Dieta nie polega na głodzeniu się tylko wyeliminowaniu z diety składników odżywczych, których nasz organizm nie przyswaja!
Powrót do góry
Karolinaa86

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. Okres karmienia nie jest najlepszym momentem na żadne rygorystyczne diety odchudzające.
2. Dieta kopenhaska ogólnie nie jest dość dobra, takie rygorystyczne diety sprowadzają się na krótko i jest dużą szansa na efekt jo-jo.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 177 podziękowań w 175 postach

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a własnie ze nie daja.
przynajmniej nie mojej mamie.
stosowała ta diete przez okreslony czas i schudła tyle ile chciała i mało tego waga utrzymuje sie do tej pory, nawet jest mniejsza od poprzedniej, mimo ze na obiad je to co przed dieta Smile
jak widac - działa.
moze nie u wszystkich.
napewno u tych z silna wola i checia Smile

Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 7:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:

stosowała ta diete przez okreslony czas i schudła tyle ile chciała i mało tego waga utrzymuje sie do tej pory, nawet jest mniejsza od poprzedniej, mimo ze na obiad je to co przed dieta Smile

co ma obiad do diety

najgorsza z omzliwych diet.
glodowka wyniszczajaca organizm.
ja bez kopenhaskich diet stracilem w pasie kilka cm w ciagu 4tyg Laughing

tak wiem kazda dieta dziala inaczej Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: