Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Czerniejące znamie pod pacha

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tczmwol

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 23, 2011 7:11 pm    Temat postu: Czerniejące znamie pod pacha Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Kilka dni temu pod pacha wyroslo mi znamie. Cienkie, odstajace. Na poczatku bylo ok (mam takich kila na ciele), ale ostatnio znamie najpierw zrobilo sie czerwone a w ciagu nastepnych 2 dni zczernialo (wyglada jak weglik, czy spalone drewno). Drazni mnie i lekko pobolewa czy moze raczej swiezbi. Wizyte u dermatologa mam 3 czerwca, wiec prosze dajcie znac czy wiecie coz to moze byc takiego?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marija333

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 7:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znamiona zmnieniające kolor to nic dobrego. Oprócz dermatologa- polecam również chiurga- może to być zmiana nowotworowa spowodowana np złym opalaniem się na solarium itp. Wtedy następpuje wycięcie lub wypalenie znamiona i wyniki badań masz po kilku dniach. Jeśli jednak ze znamiona wyrasta ci np. włos- to nie musisz się martwić- znaczy, że ta częśc skóry jest zdrowa. Wtedy jakiś kremik na przebarwienia np Siquens, kuracja sokiem z cytryny. Zwróć też uwagę czy nie zacierasz tego znamiona jakąś częścią ubrania- to też może być powód takiego zaczerwienienia, chociaż nie wiem czy miałoby wtedy prawo zmieniać kolor...
Powrót do góry
ewelinka07-07

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Lip 30, 2011 5:46 pm    Temat postu: Re: Czerniejące znamie pod pacha Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już dziś możesz ustrzec się przed nowotworem!!! Wystarczy wejść na proponowaną tu stronę: http://tojefura.com , poświęconą objawom raka. Nowa metoda wykrywania raka, udostępnia ona wszelkie wiadomości dotyczące symptomów chorobowych, tak istotnych w profilaktyce leczenia każdego z nas. W ówczesnej "rakotwórczej" rzeczywistości warto być dobrze poinformowanym, posiadać świadomość zagrożeń, jakie niesie ze sobą ta jakże powszechna i dziedziczna choroba

Dodano po 25 sekundach:

Już dziś możesz ustrzec się przed nowotworem!!! Wystarczy wejść na proponowaną tu stronę: http://tojefura.com , poświęconą objawom raka. Nowa metoda wykrywania raka, udostępnia ona wszelkie wiadomości dotyczące symptomów chorobowych, tak istotnych w profilaktyce leczenia każdego z nas. W ówczesnej "rakotwórczej" rzeczywistości warto być dobrze poinformowanym, posiadać świadomość zagrożeń, jakie niesie ze sobą ta jakże powszechna i dziedziczna choroba

Dodano po 15 sekundach:

Dodano po 23 sekundach:

tczmwol napisał:
Witam.
Kilka dni temu pod pacha wyroslo mi znamie. Cienkie, odstajace. Na poczatku bylo ok (mam takich kila na ciele), ale ostatnio znamie najpierw zrobilo sie czerwone a w ciagu nastepnych 2 dni zczernialo (wyglada jak weglik, czy spalone drewno). Drazni mnie i lekko pobolewa czy moze raczej swiezbi. Wizyte u dermatologa mam 3 czerwca, wiec prosze dajcie znac czy wiecie coz to moze byc takiego?

Pozdrawiam

Już dziś możesz ustrzec się przed nowotworem!!! Wystarczy wejść na proponowaną tu stronę: http://tojefura.com , poświęconą objawom raka. Nowa metoda wykrywania raka, udostępnia ona wszelkie wiadomości dotyczące symptomów chorobowych, tak istotnych w profilaktyce leczenia każdego z nas. W ówczesnej "rakotwórczej" rzeczywistości warto być dobrze poinformowanym, posiadać świadomość zagrożeń, jakie niesie ze sobą ta jakże powszechna i dziedziczna choroba.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: