Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
linka17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 12:37 pm Temat postu: Biegunka/rozwolnienie |
|
|
Od 6 dni walczę z rozwolnieniem. Stosuję węgiel i nie ma żadnych zmian. Wcześniej próbowałam stoperan, ale też nic nie pomógł. Na pójście do lekarza nie bardzo mam czas, bo pracuję i uczę się. Rzadko jestem w domu.
Proszę o poradę leków szybko działających bez recepty. Nie mam ani gorączki ani odruchów wymiotnych więc wykluczam grypę żołądkową. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Zibi Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim kup sobie Gastrolit, dobrze Ciebie nawodni. Ja codziennie zażywam Trilac, bo sam mam problemy z jelitami. Przy ostrej biegunce zażywam Laremid lub Nifuroksazyd- to w 100% pomaga tylko uprzedzam o konieczności zażywania leków osłonnych typu Trilac właśnie. Po tych tabletkach bardzo często chodzi się sikać, mocz jest bardzo zabarwiony i brzydko pachnie, ale pomaga  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2011 1:02 pm Temat postu: |
|
|
A może w końcu wybierzesz się do lekarza, ja jak miałam problem z biegunkami okazało się, ze mam chorą tarczycę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Zibi Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:48 am Temat postu: |
|
|
asia29 napisał: | A może w końcu wybierzesz się do lekarza, ja jak miałam problem z biegunkami okazało się, ze mam chorą tarczycę. |
Na czym polegało badanie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Miałam z krwi zbadane tsh i było baardzo niskie. I własnie jednym z objawów były ciągłe biegunki, ponieważ jak się później okazało przy nadczynności tarczycy metabolizm strasznie przyspiesza, zjadłam coś i dosłownie za pół godziny byłam w ubikacji i własnie miałam biegunkę. Oprócz tego nerwowość, bezsenność i utrata wagi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
peperonia321
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2011 11:11 pm Temat postu: |
|
|
ja nie uznaje takich stoperanow, stosuje zawsze lekka diete, duzo plynow zeby sie nie odwodnic |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|