Szukaj:
Forum biomedical.pl Strona Główna
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
mroczki w prawym oku

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Zdrowie psychiczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Andreal

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Gru 30, 2008 4:51 pm    Temat postu: mroczki w prawym oku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od mniej więcej pół roku zaczęły mi się pojawiać co miesiąc w prawym oku mroczki. Trwają one od 3 do 5 minut. W tym czasie, na prawym oku nie widzę prawie nic, tylko lekko po obrzeżach widzenia. Co to jest. Może być to spowodowane długotrwałym siedzeniem przed starym monitorem? Proszę o pomoc. Piszcie posty.

Gdyby coś - Moje gg ''197 715 62''.

Ostatnio zmieniony przez Andreal dnia Wto Sie 31, 2010 6:57 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kawuszczyn
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moze monitor masz stary i bardzo promieniuje, albo powloka ochronna juz wytarta? Zmien na LCD (sa juz tanie). Odstaw go dalej ocz i zmniejsz jasnosc i kontrast wedle swoich upodoban, jezeli nie robisz dluzszych przerw od tego "nalogu".
Andreal

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kawuszczyn

Ok, od dzisiaj inwestuję w nowy monitor. Może masz jakieś linki o monitorach, które są odpowiednie do oczu? Shocked Question Question

Dodano po 5 minutach:

ALL

Czekam też na odpowiedzi od specjalistów okulistyki itp. Shocked Shocked
Powrót do góry
Zibi
Moderator

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pią Sty 02, 2009 12:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wolne żarty! To jest Forum MEDYCZNE! Ponadto to dział o Chorobach a nie o monitorach LCD. Linkowanie jest zabronione, na PW Państwa zapraszam.

Proste... Idź do okulisty. Z okiem nie ma żartów.
Andreal

PostWysłany: Pią Sty 02, 2009 12:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zibi Ale proszę o linki ze sklepami elektronicznymi, w których są monitory przyjazne dla zdrowia człowieka! A nie jak np. jakie są najtańsze!

Byłem o okulisty i dał mi Rutinoscorbin (witamina C), Witamina PP, Tabletki Ocuvite Lutein, krople do oczu Tobradex i ograniczenie siedzenia przed monitorem do 1godziny i przed TV to samo Crying or Very sad Crying or Very sad Mad

Proszę o odpowiedź All !!!

Tak jak pisałem, jeżeli masz ochotę na wymianę linkami z monitorami to pisz do kolegi na PW, nie na Forum...
Powrót do góry
Andreal

PostWysłany: Wto Sie 31, 2010 7:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Huuuuuraaaaaa!!!!! Rozwiązałem problem. Pochodziło to od nerwicy. Zacząłem brać przepisane przez lekarza tabletki Seronil (uspakajające) i od 7 miesięcy nie miałem ani razu tego SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile Naprawdę ulga!!!

Tabletki zacząłem brać ponieważ miałem natręctwa myślowe spowodowane sytuacją w domu.

Dodano po 10 minutach:

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biomedical.pl Strona Główna -> Zdrowie psychiczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: