| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Andreal
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 4:51 pm Temat postu: mroczki w prawym oku |
|
|
Od mniej więcej pół roku zaczęły mi się pojawiać co miesiąc w prawym oku mroczki. Trwają one od 3 do 5 minut. W tym czasie, na prawym oku nie widzę prawie nic, tylko lekko po obrzeżach widzenia. Co to jest. Może być to spowodowane długotrwałym siedzeniem przed starym monitorem? Proszę o pomoc. Piszcie posty.
Gdyby coś - Moje gg ''197 715 62''.
Ostatnio zmieniony przez Andreal dnia Wto Sie 31, 2010 6:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kawuszczyn Zbanowany

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Moze monitor masz stary i bardzo promieniuje, albo powloka ochronna juz wytarta? Zmien na LCD (sa juz tanie). Odstaw go dalej ocz i zmniejsz jasnosc i kontrast wedle swoich upodoban, jezeli nie robisz dluzszych przerw od tego "nalogu". _________________ Ćwicz karate lub Tai-chi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andreal
|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 11:59 pm Temat postu: |
|
|
kawuszczyn
Ok, od dzisiaj inwestuję w nowy monitor. Może masz jakieś linki o monitorach, które są odpowiednie do oczu?
Dodano po 5 minutach:
ALL
Czekam też na odpowiedzi od specjalistów okulistyki itp.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zibi Moderator

Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 12:22 am Temat postu: |
|
|
Wolne żarty! To jest Forum MEDYCZNE! Ponadto to dział o Chorobach a nie o monitorach LCD. Linkowanie jest zabronione, na PW Państwa zapraszam.
Proste... Idź do okulisty. Z okiem nie ma żartów. _________________ Zły Moderator |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Andreal
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 12:41 am Temat postu: |
|
|
Zibi Ale proszę o linki ze sklepami elektronicznymi, w których są monitory przyjazne dla zdrowia człowieka! A nie jak np. jakie są najtańsze!
Byłem o okulisty i dał mi Rutinoscorbin (witamina C), Witamina PP, Tabletki Ocuvite Lutein, krople do oczu Tobradex i ograniczenie siedzenia przed monitorem do 1godziny i przed TV to samo
Proszę o odpowiedź All !!!
Tak jak pisałem, jeżeli masz ochotę na wymianę linkami z monitorami to pisz do kolegi na PW, nie na Forum... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andreal
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Huuuuuraaaaaa!!!!! Rozwiązałem problem. Pochodziło to od nerwicy. Zacząłem brać przepisane przez lekarza tabletki Seronil (uspakajające) i od 7 miesięcy nie miałem ani razu tego        Naprawdę ulga!!!
Tabletki zacząłem brać ponieważ miałem natręctwa myślowe spowodowane sytuacją w domu.
Dodano po 10 minutach:
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|